"Политически зоопарк": Корумпирана бюрокрация, превзела великия някога съюз между европейски държави

4439
"Политически зоопарк": Корумпирана бюрокрация, превзела великия някога съюз между европейски държави
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com

След неколкократно отлагане във времето и прекъсване за кратко заради възникнали технически проблеми със звука, в пленарната зала на Европейския парламент в Брюксел миналата вечер се проведе дебатът за протестите в България, както и "значителното влошаване на спазването на принципите на правовата държава, демокрацията и основните права, включително независимостта на съдебната власт, разделението на властите, борбата срещу корупцията и свободата на медиите".

Прибързано е отпадане на мониторинга, наложен на България по Механизма за сътрудничество и проверка. Това обяви заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова в началото на дебата за върховенството на закона в Европейския парламент в Брюксел. Евродепутатът Даниел Фройнд пък заяви, че е нужно парите от ЕС да бъдат харчени внимателно за България, тъй като са "черният хайвер на лакоми олигарси".

Евродепутатът Радан Кънев заяви, че не е могъл да направи, тъй като не е получил думата, затова го е изпратил на всички колеги в Европарламента и го е внесъл в деловодството.

Готев: Дебатът за България в ЕП скрит заради технически проблеми, имаше ли хакерска атака?

"Дебатът за правовата държава в България в европейския парламент ще се запомни с безпрецедентни технически фалове. Първоначално звукът ...

Всичко това доведе до множество негативни коментари по адрес на европейските чиновници в социалната мрежа фейсбук. Представяме ви най-интересните от тях в традиционната ни рубрика "политически зоопарк".

Ето ги и тях:

Анна Заркова (журналист)

Изключените микрофони, запушената уста на Радан, слабоумието, скудоумието и духовната нищета, които снощи в залата на ЕП видяхме, надминаха всичките ми представи за разточителната, ненужна и корумпирана бюрокрация, превзела великия някога съюз между европейски държави.

Ваня Григорова ( Сдружение „Солидарна България")

Речта на Радан Кънев, която не му позволиха да изкаже пред ЕП

Ръĸовoдcтвoтo нa EHΠ нe пoзвoли Радан Кънев ycтнo дa изĸaжe мнeниe в дeбaтa зa въpxoвeнcтвoтo нa пpaвoтo в Бългaпия. Но той представ...

Днес явно е и ден за европейски разочарования.

ЕНП не позволява на Радан Кънев да направи изказване в дебата за "върховенството на закона" в европарламента. Той предава писмено, кратко обръщение. Прави му чест, че продължава да опитва, но няма знак за осъзнаване, че проблемът е далеч по-дълбок от глупостите с "нашенската корупция".

Една мултинационалка не се интересува дали наместниците й в България се грижат за българските работници. За нея е важно наместниците да изкарват големи печалби. А това става с намаление на разходите за заплати, за здравни грижи, за пенсии и пр. Следователно колкото повече гърч за работягите, толкова по-добре за мултинационалката. В замяна на това корпоративните еничари могат да злодействат безпроблемно, това чуждестранните капиталисти не ги интересува. Еничарите вършат работа на тези с парите.

Докато някой върши работа на силните в ЕС, ние може да продължаваме да пеем за ценности и достойнство. Не пречим особено. Негодувате? Добре, сега ще поискаме от българското правителство още отстъпки - я още някоя отстъпка за корпорациите, я още военни самолетчета за американската военна индустрия. То ще даде, ще запази властта. Ще платите вие.

Не е корупция, капитализъм е.

Снощи Европейският парламент досущ заприлича на българския, смята Крум Зарков

"Механизмите на Европа май заработиха наобратно. Снощи Европейският парламент досущ заприлича на българския. И там, значи, можели да ...

Евгений Дайнов (политолог)

Я да видим работните пчелички на ЕНП какви поправки готвят в резолюцията за България? И кое за тях е по-важно: да следват опорките на Борисов (както вчера направи Вебер); или да приложат на практика онова, което декларираха с останалите големи групи в ЕП (което беше доста по-близо до реалността)?

Да видим... Първите поправки на ЕНП към Резолюцията - горе-долу бива, малко смекчават. По-нататък: от смекчаване минават към преиначаване. А накрая: ЧИСТО НОВ ТЕКСТ, прославящ титаничната демократичност и неподкупност на режима на Борисов, който текст напълно зачерква всичко, казано преди това в документа.

Това са шмекерии на ниво Воля, неуважаеми господа "християндемократи", ятаци и помагачи на Орбан и Борисов.

Колко неимоверно ще да трябва да е паднало нивото, та ЕНП да жертва целия пакет идеи на християндемокрацията, само и само да държи на власт бивш член на БКП, гавазин и гангстер, работещ усърдно за интересите на Кремъл?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Търсят се соларни специалисти: Това е може би една от най-перспективните професии в бъдеще

В Германия работят повече от всякога: 55 милиарда часа работа - рекорд!

Зеленски: Украйна се нуждае от най-малко седем ПВО системи "Пейтриът" (ВИДЕО)

Макрон: Ще направя всичко възможно, за да туширам напрежението между Ливан и Израел

Как Русия разсипва електроцентралите на Украйна

С бомби и мощни атаки: Русия хвърля всички сили за Часов Яр

Една седмица в засада: Буданов разкри как е свален руския бомбардировач Ту-22 МЗ (ВИДЕО)

Шолц: Войната в Украйна може да се проточи още няколко години

Киев има право да удря военни цели в Русия: Министрите на отбраната на НАТО потвърдиха подкрепа за Украйна

Оп, грешка: Проруски сепаратисти убили американски путинист, твърди жена му

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа