X
 
 

Порошенко е изнесъл най-малко 8 милиарда долара от Украйна?

4584 3
Порошенко е изнесъл най-малко 8 милиарда долара от Украйна?
Снимка: Getty Images/Guliver
Американският предприемач и милиардер от украински произход Сам Кислин заяви, че бившия украински президент Петро Порошенко за пет години управление е изнесъл от страната най-малко $8 милиарда. Това бизнесменът разкри в интервю за изданието "Страна.ua".

Кислин окачестви Петро Порошенко и генералния прокурора Юрий Луценко като корупционери, които са работили „за своите джобове и са откраднали твърде много пари”.

Появиха се съмнения, че Порошенко може да купува гласове на предстоящите парламентарни избори в Украйна

Бившият президент на Украйна е изтеглил 34 000 000 долара от банковите си сметки, пише БГНЕС. Според бившия заместник-началник на прези...

„Само Порошенко по време на своето президентство е изнесъл от Украйна най-малко осем милиарда долара”, заяви той и добави, че само по известните на него факти са били изнесени от 700 млн. до 800 млн долара чрез държавната компания „Центренерго”.

Освен това Кислин разказа, че в САЩ срещу бившия президент са заведени редица дела. Едното от тях засята възможното изтегляне в чужбина на средства от транш на МВФ за Украйна в размер на милиард долара.

Според предприемача тези пари по разпореждане на Порошенко са могли да отидат не по предназначение. „Те са били изнесени под формата на рефинансиране на търговки банки, а след това те са попаднали в нечии джобове”, поясни.

Когато бе на власт, Порошенко забрани влизането на Кислин в Украйна, след като американският бизнесмен съобщи за корупционните му схеми. Той пристигна в Украйна тази седмица, за да се срещне с новото ръководство на страната.

Украйна: Новото начало със Зеленски

Владимир Зеленски спечели убедително балотажа. Украинците искат ново начало. То обаче носи и рискове. Въпреки всичко президентските изб...

В момента срещу Порошенко вървят 11 разследвания, по три от които той е свидетел. По-рано Луценко, заявяваше, че Порошенко е свидетел във всички дела, в които фигурира неговото име.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  За 10 години от ЕС в България са получени над 45 милиарда евро. Задача за 1-ви клас: колко от тях са били откраднати?
 • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  А бойко борисов за 12 гофини кллко милиарда е успял да изнесе в чужбкна,сащ,саудитска арабия,русия и навсякъде по света?
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Всеки първи държавнкк на всяка държава го прави,народа му е дал всичко в ръцете какво му пречи да краде няма кой да го накаже!
  : 2 !