Пригожин попиля Шойгу: Крият се загуби от Путин, може да останем без армия и без Русия (ВИДЕО)

17766
Пригожин попиля Шойгу: Крият се загуби от Путин, може да останем без армия и без Русия (ВИДЕО)
Снимка: принтскрийн/Телеграм

Основателят на частната военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин за пореден път атакува остро Министерството на отбраната на Русия – този път заради украинската контраофанзива. В 4-минутно аудиосъобщение той обвинява МО, а и военния министър Сергей Шойгу, че крие руските загуби по време на контранастъплението на Киев.

ОЩЕ: С нов закон Путин ще вика още наборници, Украйна руши все повече руска техника (ВИДЕО)

Разследване: Как произведени в САЩ боеприпаси попаднаха в руски пушки? (ВИДЕО)

В 60-секунден видеоклип, публикуван в "Телеграм", маскиран снайперист със знака на частната военна компания "Вагнер" хвали произведенат...

„Не мога да коментирам по никакъв начин как върви контраофанзивата за Въоръжените сили на Украйна. Мога да кажа какво се случва с нас днес на контактната линия. Врагът е окупирал Пятихатко (т.е. освободил го е от руска окупация – бел. ред.). Врагът е окупирал северната част на Работно, врагът е окупирал Урожайно. Огромни парчета земя бяха дадени на врага. После, село Садово над Токмак – врагът е там и нека се молим на Господ да е само група от 50-100 човека“, заявява Пригожин.

„Но няма никакво управление, няма оръжия, боеприпаси. Войниците пишат писма всеки ден, че се нуждаят от снаряди, нуждаят се от противотанкова защита, гранати и бронебойни патрони“, продължава той.

„Така че нашият свят отново се разделя на две реалности. От една страна, далеч от всички, така че нито един военен репортер да не може да се добере там. Цялата информация е блокирана, а врагът се придвижва към Молочний Лиман. Ако стигне Молочний Лиман, тогава всички територии, превзети по време на така наречената специална военна операция, ще бъдат върнати на врага. Врагът започва да пресича Днепър. В Хола Пристан първо се появиха групи диверсанти, а от днес и редовни войски“, предупреждава създателят на ЧВК „Вагнер“.

„Всичко това се крие напълно от всички. Един ден Русия ще се събуди и ще осъзнае, че Крим вече е в Украйна. Тук има пряко предателство на интересите на Руската федерация. Всичко това се случва на фона на загуби. Войските трябва да бъдат попълнени, един войник не може да се бие сам, не може да се бие, когато на подразделението му липсват 50-60% от хората. Той не може сам да отстоява линия, на която трябва да са двама или трима“, продължава Пригожин.

Пригожин се подигра с Politico: Помогнете да снабдя "Вагнер" с F-35 (ВИДЕО)

Евгений Пригожин поиска от медията Politico помощ за оборудване на частната си военна компания "Вагнер" с изтребители F-35, п...

„Всички тези цифри са старателно скрити. Всичко, което прави ръководството на специалната военна операция (войната в Украйна – бел. ред.), е да крие факти, за да се стигне до хубаво изглеждащите доклади на Москва. Едно е, че са свикнали да заблуждават върховния главнокомандващ (диктатора Владимир Путин – бел. ред.), но също така заблуждават и руския народ. Ако това продължи, ще останем без най-важното нещо – без Русия“, заявява в тирадата си Евгений Пригожин.

И отправя остра критика към Шойгу, тъй като основните организатори на военно-техническия форум „Армия-2023“ са съпругата и дъщерята му, а също и на морския парад. „За да ръководиш морски парад, първо трябва да изкараш „Москва“ (потъналия крайцер – бел. ред.) от дъното на Черно море“, заявява Пригожин.

„Следващият въпрос е каква е цената на специалната военна операция? Цената е пълното опустошение на армията. И за какво? За това някакъв идиот да получи Маршалска звезда? За да може членовете на семейството му да бъдат недосегаеми?“, продължава шефът на „Вагнер“.

„Повтарям, може да останем без армия и без Русия“, завършва Евгений Пригожин.

ОЩЕ: The Economist: Главният разузнавач на Украйна води задкулисни преговори с Пригожин и Китай

Украинците може да започнат изненадваща офанзива през пресъхналия язовир "Каховка"

Украинските военни могат изненадващо да започнат контранастъпление през изпразнения след взрива язовир "Каховка". Това заяви военният н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 16.05 - Гняв заради укрепленията в Харков

Втора нощ: Дъжд от ракети ATACMS по летище "Белбек" в Крим (ВИДЕО)

Полицията разпитва съпругата на атентатора срещу Фицо

Фицо е в съзнанение след опита за атентат

ЕС: Косово и Сърбия не могат да се разберат за валутния спор

В Холандия най-сетне се разбраха за правителство

6 приказки, които Путин разказва на руснаците - едно пропагандно сладкодумие

НАТО предупреждава Грузия за стъпка в грешна посока (ВИДЕО)

Появи се ВИДЕО от разпита на атентатора на Фицо: Ето какво каза той

Последни новини за състоянието на Фицо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа