Протестите във Франция срещу трудовите реформи ескалираха

457
Протестите във Франция срещу трудовите реформи ескалираха
Снимка: Getty Images/Guliver

Антиправителствените протести, които продължават във Франция водят до сблъсъци и щети. Три автомобила бяха подпалени след демонстрациите във вторник вечерта, предаде БГНЕС. По-рано шестима протестиращи и 20 полицаи бяха ранени след сблъсъците в Париж, според информация на силите на реда.

Във Франция се шири недоволството от плановете за реформи в трудовия кодекс, които прокарва правителството на Франсоа Оланд. Тези протести започнаха още през март, но това е първата ескалация на напрежението от началото на Европейското първенство по футбол в страната.

26 души са ранени във Франция при сблъсъци с полицията

26 души бяха ранени, а полицията арестува други 15 по време на протести в Париж срещу спорната реформа в трудовото законодателство.&nbs...

През деня стотици маскирани демонстранти хвърляха предмети по охраняващите ги полицаи. Органите на реда отговориха на провокациите и се стигна до задържането на 15 души. Районът на Айфеловата кула бе отцепен от властите.

Протестите официално се организират от големите синдикати в страната, но в тях традиционно взимат участие студенти, ученици и различни групи с антикапиталистически и антиинституционален характер, чието недоволство е свързано с про-бизнес ориентацията на реформите в трудовия кодекс и властта като цяло.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com