Първи версии за катастрофата на Airbus A-320

19393

Според Жерар Фелтзер, който в продължение на дълги години анализира самолетни катастрофи, твърде възможно е екипажът да е загубил съзнание, в следствие на възпламеняване в самолета.

МВнР няма информация за българи на борда на разбилия се във Франция самолет

Българското Министерство на външните работи няма официална информация за националностите на пасажерите на борда на разбилия се във Френ...

По-рано пред руското издание Lifenews Вадим Олейников, летец-изпитател, изказа мнение, че не изключва възможността за терористичен акт.

Експертът е убеден, че причина за катастрофата не е могла да бъде човешка грешка. Друго негово предположение е отказ на техниката. В този случай няма значение каква е възрастта на самолета, а неготово техническо състояние, уточни Олейников.

До момента не са открити никакви признаци за това, че може да има оцелели след катастрофата.

Вече се появиха и първите съобщения за това, че е открита първата черна кутия на катастрофиралия днес самолет А320, съобщи РИА Новости.

Засега не е ясно дали това е кутията, записваща разговорите на екипажа, или тази, която регистрира техническите параметри на полета.

Откриха първата черна кутия на катастрофиралия самолет

Появиха се първите съобщения за това, че е открита първата черна кутия на катастрофиралия днес самолет А320, съобщи РИА Новости. По по...

По-рано бе съобщено и че пътническият самолет Airbus A-320 на авикомпания Germanwings, който се разби днес във френските Алпи, по неизяснени причини се е забавил на летище Ел Прат в Барселона, съобщи Guardian.

По данни на изданието лайнерът е трябвало да излети в 9,35 ч. местно време, но е напуснал летището в 9,55 ч. Репортер на Daily Mirror пише, че пилотът е подал сигнал за тревога в 10:47 ч., т.е. 32 минути по-късно.

После самолетът е изчезнал от радарите. В същото време по информация на Europe1, за период от 10 минути самолетът се е снишил с 10 хил. м, но това не се счита за рязко падане. Лайнерът се е разбил близо до ски курорт до градчето Ла Фу Д`Ало. В местната гимназия вече е създадена временна морга за телата на загиналите.

 

 

Разбраха как точно е катастрофирал самолетът във френските Алпи

Размерът на най-голямата отломка на разбилия се A320 не превишава 1 м, заявиха от френската полиция. Зоната, в която са разпръснати час...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com