Радикалисти плениха милиционери в Киев, набиха ги и ги съблякоха голи на площада

21415
Радикалисти плениха милиционери в Киев, набиха ги и ги съблякоха голи на площада

Радикалисти от протестиращите в Киев плениха група милиционери, набиха ги, съблякоха ги голи и ги "разходиха" из целия площад на Независимостта в Киев, съобщават руските медии. Демонстрантите успяха да "откъснат" групата от органите на реда, докато ги изблъскваха от територията им за протести към улица "Грушевска".

Протестиращите напълно превзеха и хотел "Украйна". В него вече няма представители на милицията или на спецчастите "Беркут" и е във владение на митингуващите. Това съобщиха от главното управление на министерството на вътрешните работи на Украйна. "Хотелът е под пълен контрол на митингуващите. Представители на милицията там изобщо няма", пише в съобщението до медиите.

Санкции ще отдалечат Украйна от ЕС, предупреди Ивайло Калфин

Президентът и лидерите на опозицията в Украйна трябва да застанат на едната страна на барикадата, като оставят екстремистите на другата...

Митингуващите вече призоваха да бъде утроени барикадите на площада и се захванаха за работа. Активистите събират камъни и пръст в чували, за да издигнат барикадите си.

Сблъсъците между милицията, спецчастите "Беркут" и активистите от "Евромайдан" започнаха още на 18-и февруари, когато започна разчистването на площада на Независимостта. От тогава до тази сутрин загиналите бяха 28. В последните часове при новите боеве жертвите се увеличиха с нови 7. Загинали има и от протестиращите, и от органите на реда. Убит беше и журналист. Ранените са стотици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа