Разглеждат пет версии за самолетната катастрофа в Казан

32611
Разглеждат пет версии за самолетната катастрофа в Казан

Експертите разглеждат пет версии за катастрофата на пътническия самолет „Боинг” в руския град Казан. Те са: грешка при пилотирането, техническа неизправност на самолета, некачествено гориво, некоректна работа на наземните служби и метеорологичните условия. При това руският министър на транспорта Максим Соколов съобщи, че специалистите са изключили версията за терористично нападение, пише „Российская газета”.

Очаква се черните кутии, които регистрират всички параметри от работата на самолета и преговорите на екипажа, да разкрият защо, летателният апарат не е бил готов за кацане и защо екипажът е взел решение за извършване на втори кръг, но в крайна сметка не успя да го извърши.

Ден на траур в Татарстан след самолетната катастрофа

Черните кутии на катастрофиралия в Казан самолет „Боинг 737-500” на руската компания „Татарстан” бяха открити в...

По-рано, американски експерти съобщиха, че причината за самолетната катастрофа в руския град Казан може да е техническа неизправност, смятат група интервюирани американски експерти, предаде РИА Новости.

Специалистите обаче са на различни мнения относно това, дали инцидент с 12-годишна давност може да е един от факторите, довели до катастрофата.

Самолетът „Боинг 737” на авиокомпанията „Татарстан” се разби в неделя на летището в руския град Казан. Загинаха всичките 50 души, които са се намирали на борда му. През последните 23 години самолетът е бил собственост на седем авиокомпании.

Специалисти от Националния съвет по сигурността на транспорта на САЩ се очаква във вторник да пристигнат в Русия, за да окажат съдействие при разследването на самолетната катастрофа в град Казан. Американското ведомство изпраща в Русия група от трима души, която ще се оглавява от експерта в тази сфера Денис Джоунс.

Самолет се разби в Татарстан

Пътнически самолет „Боинг” катастрофира по време на кацане в столицата на руската република Татарстан – Казан, предад...

Компанията „Боинг” по-рано съобщи, че също е готова да предостави техническо съдействие при разследването на самолетната катастрофа в Казан, но от американска страна тази дейност ще се координира от Съвета по сигурността на транспорта.

Сред загиналите е и британски академик.  Дона Бул се намирал на борда на летящия за град Казан самолет „Боинг 737”, който се удари в земята и отне живота на още 50 души на борда, пише Evening Standard.

53-годишната Бул бе на бизнес-командировка. Нейните колеги посочиха, че тя е била много популярен и уважаван член на колектива. Академик Дона Бул бе консултант по образованието в рамките на програмата A-Level. Тя бе майка на две деца и се оказа сред 44-мата пътници и шестчленния екипаж на борда на самолета, които загинаха. Тя пътуваше заедно със своята колежка от Москва Яна Баранова, отбелязва изданието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа