РИА Новости с подигравателен анализ за България относно "Южен поток"

28190
РИА Новости с подигравателен анализ за България относно "Южен поток"
Снимка: Gettyimages

Газът беше близо, но нямаше достатъчно воля. Затова пък е в излишък у гърците. И в крайна сметка какво? София е без "Южен поток", а Атина е с Турски поток! Ако трябва да сме честни София сама си е виновна. Нейната несъстоятелност – строгото подчинение на Брюксел – ѝ направи мечешка услуга. Това пише в своя статия журналистът Олег Обухов за РИА Новости.

Сега – нито допълнителни средства в бюджета има (400 млн. евро всяка година), нито нови работни места. Затова пък пред Гърция има нови перспективи. По време на форума в Санкт Петербург Атина и Москва подписаха споразумение за прокарването на газова тръба по територията на Гърция, което стана повод за кръвна обида от страна на София.

Даниел Митов: За 4 години има над 200 натовски учения у нас

„Трябва всички съюзници от НАТО да сме готови да посрещаме потенциални заплахи. Не може да създаваме истерия около нормални неща...

В българското външно министерство клатят глава: Къде е обещаната солидарност? Как сега да успокоим българите, обяснявайки, че "Южен поток" е бил невъзможен? Ами никак.

Онези, които са по-бойни и самостоятелни, ще получат своето парче от баницата. Така, че няма на кого да се сърдите. Как не разбра досега българският политически елит, че Евросъюзът живее според закона на джунглата, прекрачвайки всякакви споразумения, договори и рамки. Наистина ли не схванаха, че колкото си по-слаб, толкова повече те бият?  

Явно синдромът на патето (психологически принцип, според който първият срещнат обект е най-добрият и най-правилният, а всички останали са лоши - бел.ред.) не е пуснал българите още, но пък едва ли лечението ще помогне. Нужна е свежа кръв. Необходими са смели лидери, такива, които не живеят по заповедите на Брюксел, а имат глава на раменете си, с която да защитават интересите на България, а не общите (да се чете: ничии) европейски.

Междувременно при „Турски поток“ всичко върви като по вода. „Газпром“ започва да напипва почвата – в буквален смисъл – за нова магистрала. Анкара даде зелена светлина. Според сегашния план това са 250 км в новия коридор и 660 км в стария, т.е. отчитайки и „Южен поток“. Турция потвърди, че този вариант ги устройва. Специалистите не видяха никакъв ущърб за Черно море.

А, да, още един детайл: Според експертите, не е изключено, че гледайки новият руско-турски проект, ЕС ще се върне към „Южен поток“, сменяйки гнева с милост. Та нали газът е нужен все повече и повече. Тогава и на България може да ѝ провърви. Ако направи правилни изводи от случилото се.

ЕС помага на България, Румъния и Италия да се справят с щетите от наводненията през 2014 г.

Европейската бюджетна комисия реши България, Румъния и Италия да получат общо 66.5 милиона евро помощ, за да се възстановят от масовите...

***

Статията е харесана 616 пъти във Facebook, а едва 19 са гласували отрицателно.

Ето и някои от коментарите под нея:

Защо трябва да ни пука за българите? Аз вече не им купувам краставиците и доматите, минавам на гръцките.

Николай Ненчев: Към България не е отправяно официално предложение за разполагането на американска техника

„Към България до този момент не е отправяно официално предложение за разполагането на американска техника и персонал“, това...

Ех, славяни, срам ни е от вас, 200 години ви измъкваме от л..ната. Не сте разумни.

Не ми е жал за България, смятахме ги за братя, а те ни забиха нож в гърба.

За какво да ми е мъчно за обикновените българи? Тези обикновени хора са си избрали обикновени ръководители, че и им се радват. Нека им се радват. И аз се радвам за тях.

Руска класация: България е на трето място по скъп газ като покупателна способност

Колко плащаме за природния газ, който консумираме? Този въпрос винаги е стоял скрит зад кулисите на енергийните препирни, които се водя...

Който хапе ръката, която го храни, той ще лиже ботуша, който го рита.

Българите са предатели на Русия и купуват на НАТО самолетите, а не МИГ, нека им…

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа