X
 
 

Русия разполага с ваксина срещу Ебола

1178 0
photo of Русия разполага с ваксина срещу Ебола
Снимка: Gettyimages
Разработената в Русия ваксина срещу Ебола показва на този етап добри резултати на пострегистрационните изследвания.

Разработва се усъвършенстван препарат на ваксината, която има всички шансове да стане необходима за чужбина за това, че е достъпна и удобна за съхранение, съобщи зам.-министърът на здравеопазването на Русия Сергей Краев, цитиран от РИА Новости.

Епидемия: Хиляди са жертвите на Ебола в Конго

Броят на починалите от ебола в Демократична република Конго надхвърли 1700 души, съобщи министерството на здравеопазването в африканска...

Той напомни, че Русия е една от първите, регистрирали лекарствен препарат срещу Ебола, който премина всички стадии на изследванията и съответсва на всички критерии на качество, безопасност и ефективност.

"Ние приключихме тази година двегодишно следрегистрационно изследване на ваксината в Гвинея. Сега завършваме обработката на материала с резултатите на изследванията. Ваксината се оказа много добра.

Тя, преди всичко, има добра поносимост и отсъствие на странични ефекти. Основното, обективно доказано, е че имунитетът запазва над година много високо ниво, достатъчно за защита от възбудителя", съобщи Краев в Брюксел, където участва в "Глобалната среща на върха по ваксините".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално