Руска атака срещу Запорожие и Харков, ударена е ключова инфраструктура (ВИДЕО)

4150
Руска атака срещу Запорожие и Харков, ударена е ключова инфраструктура (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Поредна руска атака по ключова енергийна инфраструктура в Украйна имаше в ранните часове на 10 февруари. Засегнати са областите Запорожие и Харков, съобщиха местните власти.

Силите на Владимир Путин са осъществили нападение срещу енергийната инфраструктура в Запорожие, нанасяйки 17 удара в рамките на един час, съобщи секретарят на градския съвет Анатолий Куртиев.

Според него това е най-големият брой удари, нанесени от Русия по Запорожие в такъв кратък период от време от началото на пълномащабната война на Москва срещу Украйна. Най-вероятно става дума за нападение с ракети C-300.

Два часа по-късно той написа отново в "Телеграм", че над града е задействана системата за предупреждение от въздушна атака. А по-късно даде подробности за щетите:

Съветник на президента не каза какво значи и как може да се стигне до мир в Украйна

Все повече политици по света говорят за необходимостта да се положат усилия за мир. Така че мнението на българския президент изобщо не ...

"В резултат на масираните сутрешни ракетни атаки в различни райони на Запорожие са нанесени щети на обекти от енергийната и промишлената инфраструктура. На съоръженията са регистрирани повреди по покрива, прозорците, складовете, фасадите и оградите. Освен това на местата на някои пристигания са избухнали пожари. За щастие, никой от хората не е пострадал. Що се отнася до гражданската инфраструктура, към момента е известно, че взривната вълна е счупила прозорци в една от многоетажните сгради, както и в помещенията на учебно заведение и културен обект. Част от града остава без ток".

Около 4:00 ч. сутринта на 10 февруари руските сили са нанесли удари и по критична инфраструктура в Харков, съобщи кметът Игор Терехов.

Руските сили нанесоха удар по критична инфраструктура в Харков около 4:00 ч. сутринта на 10 февруари, съобщи кметът на Харков Игор Терехов. Той заяви, че е възможно да има смущения относно тока и водата.

Губернаторът на Харковска област Олег Синехубов заяви, че информацията за жертвите и мащаба на разрушенията се уточнява.

F-16 на Украйна - ще помогнат ли наистина или Русия има отговор?

Основната причина, поради която Западът е резервиран по отношение на идеята за доставка на изтребители F-16 на Украйна, е гъстата и смъ...

По-рано сутринта на 10 февруари в повечето украински области се включиха сигнали за въздушни нападения. Атака имаше и срещу област Суми, където се съобщава за поне един ранен.

Междувременно стана ясно, че повече от 100 руски военнослужещи са загинали в резултат на нападението на 8 февруари срещу летище в окупирания от Русия Бердянск в Запорожка област, съобщи на 9 февруари военната администрация на града. Украинската армия е повредила и склад с боеприпаси, гориво и смазочни материали и радарна станция, допълват властите в "Телеграм".

ОЩЕ: ВИДЕО: Руски разгром при Угледар накара руски източник да кълне на "идиоти"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Русия е намерила още един начин сама да си пречи в Украйна: По река Днепър

Полицията в Холандия използва булдозер срещу пропалестински протест (ВИДЕО)

Путин: Няма да позволим никой да ни заплашва (ВИДЕА)

Словакия иска да създаде платформа за мирни преговори с Путин

Запада отзовава дипломатите си от Русия: Какво предстои

Задържаният американски войник в Русия е бил примамен от приятелката си да отиде там (СНИМКИ+ВИДЕА)

Риск за пациентите: Недостигът на лекарства в Англия

Руски обстрел: Пожар в културен център в Николаев, загинали в Никопол (ВИДЕО)

Русский мир: Няма вода, мият тоалетните с шампанско (ВИДЕО)

Добри новини за Украйна: Първите боеприпаси от чешката инициатива пристигат скоро

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа