Руски депутат: Русия ще воюва с всички бивши съветски републики, включително с Беларус

15094
Руски депутат: Русия ще воюва с всички бивши съветски републики, включително с Беларус
Снимка: Pixabay

Русия може да очаква война с всички републики, които преди това са били част от Съветския съюз. Това заяви депутатът от Държавната дума на Русия от управляващата партия "Единна Русия" Евгений Фьодоров в пропагандния руски телеграм канал "Putin_Tg_Russia".

"Всички бивши републики рано или късно ще влязат в конфликт или ще воюват с Русия. Някои от тях не сега - като Беларус. Но Грузия вече воюва, както и Украйна. Това с пълна сила важи и за Армения", каза Фьодоров.

Според изявлението на депутата бившите републики са се отделили незаконно от СССР през 1991 г., тъй като тогава не е бил свикан Конгрес на народните депутати, за да се вземе такова решение. 

"Незаконно и в това няма спор. И затова логично ще се стигне до конфликти.(...) Именно по тази причина аз и други специалисти можехме да прогнозираме още преди време, че неизбежно ще има специална военна операция в Украйна. А това се отнася и за Грузия, Армения, прибалтийските държави", заяви Фьодоров.

Според него потенциалната окупация на бившите съветски републики в бъдеще просто ще бъде „връщането им в състава на Руската федерация“. Депутатът от партията на Путин цинично нарича агресивните планове на Москва не „желания“, а „мерки за осигуряване на мир“. И заявява, че за да се избегне война, имало само един начин - „присъединяването“ на тези държави към Руската федерация „по дипломатически път“.

ОЩЕ: Лавров отхвърля мира: Привижда му се световен заговор срещу Москва

Ето какво заявява Фьодоров:

"Трябва да се регулират по правен път нещата. Русия като правоприемник на СССР е, така да се каже, стопанин на бившите територии на СССР и имаме право не само да възстановим териториалната цялост на Съветския съюз (и именно от това право ние се възползваме сега в Донецк, Луганск, Крим и т.н.), но и от правото да се откажем от тези територии, което навремето СССР не направи по законен път - това са т.нар. "червени линии", за които говори Путин. Но какво значи да се откажем? Това значи да сключим договори с тези бивши републики като с днешна дата записваме в тях, че ние им признаваме техния суверенитет и териториална цялост, но при определени условия!"

ОЩЕ: Кориере дела сера: Потвърди се, че Путин води войната по архаичен начин

"Тъй като те, с изключение на Армения, не са провеждали референдуми за излизане от СССР - следователно, моля, можете да сте независими, но при условие, че ние (Русия - бел.ред.) ще контролираме вашия геополитически статус (т.е. че не можете да влизате в НАТО или в други враждебни на Русия съюзи), както и вашия военен статус. Ако тези две условия бъдат вписани в международен договор, те ще удовлетворят Русия", заявява депутатът.

"Тоест нашата цел е да защитим Русия като възстановим границите й (от времето на СССР - бел.ред.) или в държавното значение на тази дума, или минимум в геополитическото й значение."

Фьодоров смята, че Русия трябва да бъде защитена и вижда защитата й само по два начина - или като възстановяване на границите на някогашния СССР, или като безкрайни войни - "Нас ни очакват или безкрайни войни, или възстановяване на границите."

ОЩЕ: Идва при брат си и тихо плаче: СНИМКАТА, която разтърси украинците 

"И само тогава американците ще ни оставят на мира. Защото в момента те ни разглеждат като болни, а в природата болните (животни - бел.ред.) са храна за останалите. Народ и държава, който се е отказал от законните си граници, е болен, а такъв народ е храна за останалите нации и държави. Затова възстановяването на нашите граници е фактор за нашето оцеляване, стабилност и по-нататъшно спокойно съществуване", заключава руският депутат.

Тези заявления на Фьодоров идват и на фона на конфликта между Русия и Армения, един от нейните най-близки доскоро съюзници, която започна рязко да се отдалечава от Москва в последните дни.

ОЩЕ: Руски зверства: Тялото на татко намериха веднага, а мама я търсиха 2 месеца (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Германски депутати поискаха НАТО да сваля дронове над Украйна

Отново: Язовирна стена се скъса в Омска област (СНИМКИ)

Грузия отново излезе на улицата против закона за чуждите агенти (ВИДЕО)

Нов свален Су-25 в Украйна: Явно украинците имат ново американско оръжие

Украинските мъже в Германия са поне 200 000 и подлежат на мобилизация от Зеленски: Какво ще се случи с тях?

Основното предназначение на мъжете е да умрат за Родината си: Руски политик (ВИДЕО)

Богатата съседка: по кои показатели Швейцария изпреварва Германия

Защо и Лукашенко реши да "проверява" ядреното си оръжие?

Великобритания ще предостави на Украйна военна помощ от 500 милиона паунда, над 1600 ракети и 400 превозни средства

Eксперт: Западът е в глуха отбрана, но украинците ще успеят да спрат руснаците

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа