Руският геноцид: Доброволци за война по принуда, промиване на мозъци на деца

4730
Руският геноцид: Доброволци за война по принуда, промиване на мозъци на деца
Снимка: Getty images

Увеличете поне с 10% "доброволците", които се бият за Русия в Украйна. Това е задача за руската окупационна власт в Херсонска област по думите на ръководителя на украинската военновременна администрация в областта Олександър Прокудин. Украинската държавна медийна мрежа "Суспилно" цитира негово телевизионно интервю.

Според информацията, окупационната руска власт ще използва единен военен регистър и ще изпраща електронни призовки на потенциалните "кандидати". След това, "доброволците" ще сформират "доброволчески отряди" за руската армия - схема, която се прилага от Русия от много време насам и която "роди" преди 10 години т.нар. ДНР и ЛНР (Донецка и Луганска народна република). Какъв ще е резултатът в Херсонска област не е ясно предвид факта, че в много населени места под руска окупация няма стабилен интернет, нито стабилна мобилна телекомуникационна връзка. Затова засега се действа по старомоден начин – с изграждане на временни пунктове за мобилизация, твърди Прокудин.

Принудителната мобилизация на жители на окупирани територии е нарушение на Женевската конвенция.

Още: Русия се готви да пази от съд биещи се за нея чужди наемници в Украйна

Русский мир в окупирана Украйна

Прокудин изрично напомни, че в продължение на над 2 години, в нарушение на всички норми на международното право, Русия извършва принудително издаване на паспорти в окупираните украински земи.

"В момента без руски паспорт е невъзможно да получите каквато и да е помощ. Не можете да получавате нито медицинска помощ, нито пенсия, нито обезщетения, нито хуманитарна помощ, нито да си намерите работа, да издавате или преиздавате документи. Дори деца не се допускат да ходят на детски градини и училища, ако родителите им нямат руски паспорти а хората, които не са взели руски паспорти, все още са заплашени, че ще бъдат депортирани и ще имат статут на чужденци", каза Прокудин.

Още: Русия тихичко прави нова мобилизация с повече пари, НАТО няма данни

Русифициране на децата

В своя официален канал в Телеграм руският омбудсман по въпросите на децата Мария Лвова-Белова обяви нова инициатива, касаеща сираците в окупираната от руснаците част на Херсонска област. Припомняме, че Международният наказателен съд в Хага издаде заповед за арест на Лвова-Белова точно както и на Владимир Путин заради систематично отвличане на украински деца.

Каква е инициативата – да бъде създадено централизирано заведение за настаняване на деца без родителски грижи или законни настойници, както и ускорено да бъдат създадени органи и комисии по настойничеството и по попечителството за непълнолетни и да бъде назначен омбудсман за правата на детето. Това значи по същество такива деца да бъдат изведени от досегашната система на сиропиталища и социални домове, която е украинска, и да бъдат вкарани в руската система, с цел да бъдат осиновени от руски семейства и да се направи всичко възможно украинската им идентичност да бъде изличена. Всичко това публично се прави под предлог "грижа за правата на децата": Тормозът продължава: Коефициент на деструктивност за украинските деца в Русия

Всичко за руската военна машина

Същевременно, руският филиал на Радио Свободна Европа "Север Реалии" публикува информация, че студенти от Балтийския държавен технически университет "Военмех" са принуждавани да работят за руския военнопромишлен комплекс и то по проекти държавна тайна. Ако не искаш, ще бъдеш изключен.

Още: Страшна реалност: Завърналите се от Украйна руски военни са убили досега близо 60 цивилни в Русия (СНИМКИ)

Работата включва дейности по проекти за руската армия, а заплатата е около 60 000 рубли на месец (660 долара), пише изданието "Гроза". Вероятно става въпрос за проекти като сглобяване на военни дронове. А сключилите договор за работа не могат да напускат Руската федерация – защото имат достъп до военни тайни: Какви са обещанията на Путин за по-добър живот в Русия до 2030 година?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Латвийската външна министърка пробяга полумаратон в подкрепа на Украйна: Събрани са 12 000 евро за дронове

Зеленски: Сирски е на предната линия, при Харков позициите ни са подсилени (ВИДЕО)

Неофициално: Втори руски военен кораб е потопен след ракетна атака на Украйна в Крим

Словаците сега се страхуват от полицейска държава: Говори бивш политик и анализатор

Макрон да дойде, за да отърве Кавказ от „съветското иго": Грузинският президент

Туристически кораб и лодка в сблъсък по река Дунав - има жертви и изчезнали

В окупираните територии руснаците правят по-страшни неща, отколкото са правели нацистите: Украински партизанин (ВИДЕО)

Сателитни снимки: Какви са щетите по най-голямото руско пристанище след мощна украинска атака?

Украйна може да е поразила руски военни самолети, рафинерия е извън строя: Украински данни

Още един кораб от Руския черноморски флот е в историята (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа