Руските служби са били в "Крокус" при атаката: Странни съвпадения (СНИМКИ)

11791
Руските служби са били в "Крокус" при атаката: Странни съвпадения (СНИМКИ)
Снимка: Getty images

Минимум един агент на руските служби е бил в зала "Крокус Сити Хол" по време на терористичния акт в Москва, който отне живота на 139 души (това е официалната информация от страна на руските власти досега) и рани още почти три пъти толкова, по неофициална информация.

Беларуската опозиционна медия NEXTA направи подробно проучване на публични кадри – видеа и снимки, от атаката. Съответно, тя локализира трима мъже, за които има основателни подозрения, че са част от руските служби. И тримата са облечени по еднакъв начин – със сини пуловери и дънки, държат се непривично за такава ситуация (много са спокойни и правят определени неща като заснемане на случващото се изключително хладнокръвно): Подозрения: Агенти на ФСБ са били в "Крокус Сити Хол" по време на атаката (ВИДЕО и СНИМКИ)

Дали наистина става въпрос за служители на руските служби, на ФСБ? NEXTA е успяла да определи самоличността на единия от мъжете. Има публична снимка с него – как получава награда за трето място в състезание по канадска борба. Мъжът на тази снимка и един от мъжете в "Крокус Сити Хол" доста си приличат. А спортният център, в който е проведено състезанието, се намира в Сосенско, където е разположена централата на руското външно разузнаване (ГРУ):

Още един анализ – мъж отново в дънки и по-тъмен пуловер, който седи в "Крокус Сити Хол" и мъж, участващ в ареста на друг от преките обвинени за атентата – овалът на горната част на лицето доста си прилича, на втората снимка мъжът е маскиран: В съда с подути лица, отрязано ухо и в инвалидна количка: Обвинените за тероризма в Москва (ВИДЕА и СНИМКИ)

Отделно – при ареста на един от четиримата основни обвиняеми за терористичната атака участва мъж, който носи син пуловер – като мъжете от "Крокус Сити Хол". Предположението на NEXTA – носенето на тези пуловери в еднакъв цвят е знак тип "приятел – враг", т.е. да е ясно по кого не се стреля: Признания чрез бой: ВИДЕА с арестувани за кървавата баня в Москва и много съмнения

"Не може да кажем на 100%, че тези хора са членове на руските специални служби, но не можем да пренебрегнем странностите и несъответствията в тази трагедия, едно от които е появата на въпросните мъже. Мъжете в синьо изглеждат като агенти на специалните служби и дори не се прикриват особено", заключва беларуската медия: Имало е полиция в момента на атаката в "Крокус Сити Хол" и тя е избягала: Твърдение (ВИДЕО)

Нашенска версия

Българският журналист Григор Лилов също смята, че атаката е станала с благословията на ФСБ. На профила си във Facebook той допуска, че нападението може да е свързано със собственика на "Крокус Сити Хол" за назидание заради връзки със САЩ. Според него, синът на собственика на залата е съпруг на дъщерята на азербайджанския президент. Григор Лилов смята, че унищожаването на залата вероятно е предупреждение както към Азербайджан, така и към Армения, които миналата седмица приеха генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг - да не поемат курс на Запад.

Възстановка: Как се случи касапницата в "Крокус Сити Хол", Москва (СНИМКИ и ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украински военни нарекоха фейк информацията, че са изтеглили танковете "Ейбрамс" от фронта

Германия търси лекари. Какво получават те в страната?

В коя страна да отида да работя? Ето кои са най-харесваните държави с по-високи заплати

"Няма да се върна": украинците в чужбина и военната служба

Италия привиква руския посланик след указ на Путин

Илон Мъск и неговият "Старлинк": решаваща сила в Украйна

Арестуваха депутат - стрелял при словесен спор

Защо Макрон каза, че Европа може да умре?

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Фалшиви евромонети в Европа: как да ги познаем?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа