Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руслана може да стане част от новата власт в Украйна

25 февруари 2014, 11:10 часа • 15012 прочитания

Известната украинска певица Руслана Лужичко може да влезе в новото правителство на Украйна. Ако това се случи, Руслана ще е представител на гражданската квота.

Новината съобщи депутата Андрей Павловский, който е част от партията на Юлия Тимошенко „Баткивщина”. Самата Руслана не е правила изявление по въпроса.

Украинската певица беше главно действащо лице по време на пресконференцията на ЕНП за ситуацията в Украйна на 19-ти февруари. Тогава тя поиска Янукович да си понесе заслуженото.

Междувременно стана ясно, че руският президент Владимир Путин свика днес оперативно съвещание с постоянните членове на Съвета за сигурност на Федерацията. Информацията беше съобщена от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, предаде БГНЕС.

Главна точка в дневния ред на съвещанието е развитието на обстановката в Украйна, посочи Песков. В него участват ръководителят на кремълската администрация Сергей Иванов, председателите на двете камари на парламента Валентина Матвиенко и Сергей Наришкин, секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев и заместникът му Рашид Нургалиев, министрите на вътрешните работи, външните работи и отбраната Владимир Колоковцев, Сергей Лавров и Сергей Шойгу, както и ръководителите на Федералната служба за сигурност и на Службата за външно разузнаване Александър Бортников и Михаил Фрадков.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес