Специалисти: В Германия хоспитализираните с COVID-19 са предимно младежи

4132
Специалисти: В Германия хоспитализираните с COVID-19 са предимно младежи
Снимка: Getty Images/Guliver

Броят на новозаразените с коронавирус в Германия продължава да расте. Сред тях има все по-малко възрастни хора и все повече деца и юноши, които не са ваксинирани, а пациентите в болниците са все по-млади, съобщава БГНЕС, позовавайки се на "Дойче Веле". Новите случаи растат от седмици, а най-сериозно е покачването на 7-дневна база във възрастовата група между 10 г. и 34 г. При неваксинираните деца и младежи също се наблюдава увеличение в рамките на последните няколко седмици, докато при по-възрастните ситуацията е далеч по-спокойна. На седмична база има по около 60 нови инфекции на 100 000 души сред децата и младежите на възраст между 15 г. и 24 г. При хората над 60 години този показател е едноцифрен.

Средната възраст на хоспитализираните също спада. В началото на годината най-голям е бил броят на пациентите с COVID, които са били на или около 77 г. През изминалата седмица тази възраст е спаднала до 48 г. Предполага се, че ваксинирането на по-възрастните тук също оказва сериозно влияние. Много родители не са сигурни дали да ваксинират децата си. Това се дължи на няколко фактора, един от които е липсата на официална препоръка от страна на здравните власти.

САЩ: Рекорд на денонощни COVID хоспитализации

Денонощният показател в САЩ на заразените с коронавирус нарасна до рекордно високо ниво от средата на февруари тази година. Това показв...

Освен това съществуват конспиративни теории, които се разпространяват в интернет, и които често са свързани с децата. Докато миналата есен в Германия се разпространяваше слухът, че деца са умрели заради носенето на маски, сега конспирациите най-често са по темата с ваксините. Това плаши родителите и води до конфликти в семействата. Пред местно издание германски тийнейджъри разказват за разправии у дома, защото те самите искали да се ваксинират, но родителите им не им позволявали.

Неясно остава каква част от хората се заразяват по време на престой в чужбина. Данните все още са непълни, здравните власти не могат да проследят и всички вериги на заразяване. Институтът “Роберт Кох” съобщава за 7 000 случая между средата на юли и 8 август, при които инфекцията по всяка вероятност е била пренесена от чужбина. Най-често са регистрирани нови случаи на Ковид-19 след престой в Испания, Турция и Косово. Около 26 000 души за същия период са се заразили в Германия.

Броят на лабораторните тестове за коронавирус в Германия намалява, докато делът на положителните проби в страната се увеличава. Все по-малко тестове се правят и в лекарските кабинети в последните седмици. Според новия седмичен доклад, миналата седмица в лекарските практики са направени най-малко тестове на пациенти през тази година - общо 588 404 PCR-теста. Малко под четири на всеки 100 теста са дали положителен резултат, което е сериозно покачване в броя на положителните проби. Според последните данни, 98% от хората с положителен тест за коронавирус, са заразени с Делта варианта на вируса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Шарл Мишел: Свободната преса е гарант за демокрацията

Тревога: Путин трупа сили за настъпление към Харков и Суми, но има ли достатъчно? (ВИДЕО)

В Одеса се сбогуваха с полицай, загинал при руски ракетен удар

Свиреп пожар в Москва, на място е извикан хеликоптер (ВИДЕА)

В Тбилиси: Хиляди грузинци отново излязоха на протест

Губернаторът на Курска област забрани на мигрантите да работят като таксиметрови шофьори

Който казва, че войната в Украйна трябва да бъде замразена, никога не е гледал картата и не познава историята: Ген. Ходжис

Осъден за подкуп руски бивш зам.-министър се включва във войната срещу Украйна

Харков отново на прицел: Руски управляеми бомби раниха шест деца в областта

Катерите, които Естония предаде на Украйна, от днес започват бойни мисии (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа