Съдят шефката на МВФ за небрежност

1106
Съдят шефката на МВФ за небрежност
Снимка: Getty Images

Френски съд взе решение изпълнителният директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард да бъде съдена заради аферата „Тапие“, в рамките на която Франция изплаща голяма сума като компенсации на бизнесмена Бернар Тапие. Това предаде AFP.

Върховният апелационен съд на страната отхвърли обжалването на Лагард върху решението тя да бъде дадена на съд заради действията й по време на събитията, в рамките на които Тапие получи от властите 404 млн. евро от парите на данъкоплатците през 2008 г.

В същото време от МВФ изразиха категоричната си подкрепа за своя директор, която наскоро започна своя втори 5-годишен мандат начело на финансовата институция.

„Изпълнителният борд беше информиран за скорошните развития, свързани с въпроса, и продължава да изразява увереността си в способността на изпълнителния директор да изпълнява задълженията си“, заяви говорителят Гери Райс.

Официалното разследване срещу изпълнителния директор на МВФ започна през 2014 г. по обвинения в проявена небрежност в рамките на мащабен скандал. Повече за него си припомнете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа