Тимошенко в скандален запис: "Не Крим, к.. щяха да получат от мен"

50314

Публичното оповестяване на скандални телефонни разговори на известни политици се превръща в оръжие не само в България, но и в чужбина. След като разговори на турския премиер Реджеп Ердоган бяха пуснати в интернет през Twitter, сега същото се случи на бившия украински премиер Юлия Тимошенко.

В свой репортаж руската телевизия НТВ пусна запис на разговор между Тимошенко и украинския бизнесмен и политик Нестор Шуфрич. В него Тимошенко използва куп нецензурни думи по адрес на руснаците и заявява, че никога не би дала Крим на Русия.

Дейвид Камерън: Русия трябва да промени курса

Няма да има среща на върха на Г-8 в Русия тази година след кризата в Украйна, заяви британският премиер Дейвид Камерън преди срещата ...

Бившият украински премиер казва буквално, че е е толкова бясна, че би грабнала оръжие в ръка и би се разправяла с „дяволските кацапи” (обиден диалект за живеещото в Украйна руско население”). „Не Крим, к.р щяха да получат от мен”, казва тя. И добавя, че "осемте милиона руски търтеи в Украйна трябва да бъдат унищожени с атомно оръжие".

Юлия Тимошенко потвърди, че е водила такъв разговор с Шуфрич, но категорично заяви, че руските служби са направили монтаж и са вмъкнали скандалните фрази. В Twitter Тимошенко посочи, че е казала, че „руснаците в Украйна са украинци”.

Пускането на записа е предшествано от съобщение, че украинските граждани не са длъжни да следват сляпо лидерите си и че „нереализираните амбиции на отделни политици не трябва да поставят човечеството пред заплаха от ядрено унищожение”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com