Туск и Юнкер: Не приемаме някои от исканията на Великобритания

4648
Туск и Юнкер: Не приемаме някои от исканията на Великобритания
Снимка: Getty Images/Guliver

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск (на снимката вляво) предупреди, че някои от исканията на британския премиер Дейвид Камерън за реформи в ЕС, които той ще представи на срещата на върха днес, вероятно ще бъдат сметнати за неприемливи от лидерите на останалите страни-членки на ЕС, предаде AFP.

„Консултациите, които проведох с всички държави-членки показаха добрата воля на участниците, но това не променя факта, че някои аспекти от британските предложения за реформи изглеждат неприемливи“, каза Туск пред репортери.

Туск настоява за удължаване на санкциите срещу Русия с 6 месеца

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск е поискал страните от Европейския съюз да обсъдят удължаване на санкциите срещу Руси...

„Въпреки това, ако премиерът Камерън убеди лидерите тази вечер, че можем да работим заедно за намиране на решение по отношение на всички четири ключови точки, ще имаме реален шанс да сключим сделка през февруари“, добави президентът на Европейския съвет.

По време на вечеря в рамките на срещата на върха тази вечер в Брюксел Дейвид Камерън ще изложи исканията си за реформи в Европейския съюз в четири области, преди да се проведе британския референдум за членство в съюза.

От своя страна председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че е готов да разгледа всякакви възможности в рамките на преговорите с британския премиер Дейвид Камерън за предоговаряне на условията на британското членство в ЕС с изключение на 4-годишната забрана за плащане на социални надбавки за европейските мигранти.

В свое изявление преди срещата на лидерите от ЕС в Брюксел Юнкер подчерта, че не иска Великобритания да напуска ЕС, но не може да допусне споразумение, което ще накърни правата на другите страни от европейския блок.

Юнкер призова страните членки да приемат създаването на новата гранична служба на ЕС

Председателят на Европейската комисия (EK) Жан-Клод Юнкер призова държавите членки да приемат плановете за създаване на нова агенция за...

„Искаме справедлива сделка с Великобритания, но тя трябва да е справедлива и за останалите 27 страни“, заявил е Юнкер преди срещата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа