X
 
 

Туск определи Русия като стратегически проблем, а не партньор на ЕС

1417 7
Туск определи Русия като стратегически проблем, а не партньор на ЕС
Снимка: European Council
Шефът на Европейския съвет Доналд Туск, чийто мандат приключва, не смята Русия за „стратегически партньор на ЕВропа“, съоБщи в. „Файненшъл таймс“.

„Налагаше ми се почти всяка седмица да напомням на другите лидери от ЕС, че Русия не е наш стрлатегически партньор, а наш стратегически проблем. Дори са чме наричали маниак за това, че съч бил толкова концентриран върху тази тема“, заявил Туск.

Европейският съвет одобри новата дата за Brexit

Европейският съвет одобри новата отсрочка за излизането на Великобритания на Европейския съюз. Новата дата ще е 31 януари 2020 г. Това ...

По неговите думи една от неговите главни цели, докато е бил на поста шеф на Европейския съвет, е била съхраняване на „единството на ЕС“, за което препятствие е била „агресивната политика на Кремъл“, предаде БГНЕС.

Туск подчертава, че смята за правилна твърдата позиция към Русия, и дори отбеляза „ползата от въвеждането на санкции“.

На 1 декември Туск напуска поста на председател на Европейския съвет, на който ще го смени сегашният премиер на Белгия Шарл Мишел.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 4 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  А кога последно си пихте хапчетата? Да се чуди човек откъде се взимат толкова кухи лейки.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Далеч от агресора русия! Българския народ мрази двукратния си окупатор! Ето един цитат, в който се дефинират стратегическите цели на днешна Русия. От него се вижда, че те се радват на успехи на българска територия. Този успех обуславя и българското лидерство в европейските негативни класации. Руският историк Юрий Фелтшински формулира така доктрината на Кремъл днес: -„Пред Русия стоят някои глобалн виж още ›› и стратегически задачи, без значение дали са правилни или не, добри ли с а за Русия или не. Пред Русия безусловно стои геополитическата задача по завземане на територии, на които се намират бивши съветски граждани, говорещи на руски език. Пред Русия безусловно стои стратегическата задача за разцепление на ЕС. Потенциално или теоретично, пред Русия стои и въпросът за отслабването на НАТО или откъсването от НАТО на някои членове на организацията. Макар че политиката на Русия води към това, че НАТО се разширява. Защото след окупацията на Крим, нахлуването на руски войски в Източна Украйна, за всяка европейска страна е ясно, че единствената надежда за независимост и национална сигурност е членството в НАТО.” - http ://www .faktor.bg/hlyab-i-pasti/66095-radio-svoboda-pred-rusiya-stoi-strategicheskata-zadacha-za-raztzeplenie-na-es.html
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  “Главният враг е Русия!”- http ://worldtodaybg.com/2013/07/14/%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B8-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B2%D1%80%D0%B0/
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Русия не е проблем, а враг №1 на Човешката Цивилизация! Русия трябва да бъде премахната!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Хр. Ботев - Русия ( Россия ) – враг №1 на българщината и България - http ://www .extremecentrepoint.com/archives/335
  : 0 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Искаш ли да ми пипаш пишката... така де, писна ми от майка ти и щерка ти та ако искаш малко и ти така.. нали се сещаш... да ме облекчи :)
  : 7 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  1.2, като си зажаднял за педеращина иди на червения площад в храма на педеращината и се облекчи, сволачь!
  : 0 !