X
 
 

Търг с лични вещи на Хитлер вбеси еврейската общност в Германия

1551 0
Търг с лични вещи на Хитлер вбеси еврейската общност в Германия
Фуражката на Адолф Хитлер, роклите на Ева Браун и покритото със сребро издание на "Mein Kampf" са сред предметите, които се продават от германска аукционна къща, предизвиквайки протести от еврейски лидери.

Базираната в Мюнхен „Херман Хисторика“ ще продаде 147 предмета от Третия райх на 20 ноември, съобщава АФП.

Предсмъртното писмо на Хитлер на търг в Мериленд

На търг в щат Мериленд се предлага телеграма, която фюрерът на Третия райх Адолф Хитлер изпратил до фелдмаршал Фердинанд Шьорнер малко ...

Равин Менахем Марголин, председател на Европейската еврейска асоциация, е писал до аукционната къща с искане вещите да бъдат изтеглени от продажба.

„Вярваме, че продажбата на такива предмети има малка съществена историческа стойност, но въпреки това ще бъде купена от онези, които възхваляват и се стремят да оправдаят действията на най-голямото зло, засегнало Европа.

Затова търговията с такива артикули просто не трябва да се осъществява", написа Марголин и добави, че самият търг не е "незаконен, но е грешка".

Мениджърът на „Херман Хисторика“ Бернхард Пакер беше цитиран от всекидневника „Билд“: „Да, Хитлер продава, но най-вече за клиенти, които подхождат към него със сериозен исторически интерес“.

Шефът на Дисни: Хитлер би обичал социалните мрежи

Изпълнителният директор на Дисни, Боб Игер призова американските политици да отхвърлят словото на омразата по време на предстоящите изб...

Артикулите включват личните вещи на висши нацистки лидери като Херман Гьоринг и Йозеф Гьобелс, много от които са иззети от американски войници в последните дни на Втората световна война.

Роклите, принадлежащи на Ева Браун, дългогодишната спътница на Хитлер, която за кратко му е била съпруга преди смъртта им, са били открити сред 40 куфара, иззети от американските военни през май 1945 г. в Залцбург, Австрия.

Някои от по-необичайните неща включват копие от договора за наем на Хитлер в Мюнхен и чифт слънчеви очила, носени от обвиняеми в нацистките съдебни процеси за военни престъпления в Нюрнберг, за да избегнат отблясъците на прожекторите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители