Украинското правителство оцеля

2997
Украинското правителство оцеля
Снимка: Gettyimages

Парламентът на Украйна не успя да събере достатъчно гласове, за да изпрати правителството на Арсений Яценюк в оставка, предаде украинското Радио Свобода.

Предложението да бъде гласуван вот на недоверие към премиера беше подкрепено от само 194 депутати, вместо от необходимите 226.

Украинският президент поиска оставката на премиера

Украинският президент Петро Порошенко поиска оставките на премиера Арсений Яценюки на главния прокурор Шокин, съобщиха ТАСС и Ройтерс. ...

В резултат на това парламентът е в парадоксална ситуация – депутатите няколко минути преди това признаха работата на правителството за незадоволителна, но не могат да го разпуснат.

Парламентът в продължение на почти четири часа обсъждаше доклада на правителството за изминалата година. Преди това, президентът на страната Петро Порошенко призова Яценюк доброволно да подаде оставка, защото 70% от населението не са доволни от работата на правителството.

Порошенко поиска и оставката на главния прокурор Виктор Шокин с мотива, че държавното обвинение не е спечелило доверието на гражданите. Шокин му я връчи часове след това.

Днес пред парламента се провеждаха масови протестни акции срещу правителство на Яценюк с множество лозунги и скандирания срещу него. Протестиращите използваха и чучело на премиера, за да го „наказват“ за лъжите и слабата му политика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа