Украйна поиска военна помощ от НАТО и ЕС

21668
Украйна поиска военна помощ от НАТО и ЕС
Снимка: Getty Images/Guliver

Украинският външен министър Павло Климкин призова НАТО и ЕС да подпомогнат с военна сила украинските войски, които се сражават срещу проруските сепаратисти. В интервю за германско радио той посочи, че западният военен алианс трябва да възприеме нова стратегия спрямо Киев, съобщава БНР.

Междувременно украинският президент Петро Порошенко обсъди, за пети път от началото на месеца, украинската криза с американския вицепрезидент Джо Байдън. Порошенко е подчертал, че мирният план е единственият начин за уреждане на конфликта. 

Новото световно безредие

Драматични кризи разтърсват света. В Украйна. И в Близкия Изток, макар че новото петдневно примирие между Израел и Хамас дава кратък от...

Външният министър на Русия Сергей Лавров ще участва в четиристранната среща с колегите му от  Украйна, Германия и Франция днес в Берлин. Преди това да стане ясно, представител на Червения кръст съобщи, че Москва и Киев са се договорили по условията за преминаване на украинска територия на чакащия на границата руски хуманитарен конвой.

Преди минути агенция УНН съобщи, че колона с руска военна техника от 12 бронирани автомобила се е отправила към границата с Украйна. Според агенцията руски граждани продължават да публикуват в мрежата снимки на военна техника, разположена в близост до границата между двете държави.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа