Унгария се нуждае от закони срещу имигрантската вълна, заяви Орбан

5396
Унгария се нуждае от закони срещу имигрантската вълна, заяви Орбан
Снимка: Getty Images / Guliver

Унгария се нуждае от законодателство, което да не допуска имигрантска вълна от бедни страни, дори и това да е в разрез със съществуващите правила в Европейския съюз. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс.

Брюксел би следвало да позволи на страните членки да определят свои собствени правила за мигрантите, имигрантският прилив не добър за Европа като цяло, отбелязва Орбан в интервю за телевизия Ехо, излъчено снощи.

Орбан не планира да въведе смъртно наказание, казват от Унгария

Унгарският премиер Виктор Орбан "не планира да въведе смъртното наказание", заяви ръководителят на неговата администрация Янош Лазар,...

"Не искаме да виждаме имигранти в Унгария", подчерта той. "Ако (други членки на ЕС) искат да приемат имигранти, могат да го правят. Тогава обаче не бива да ги пращат обратно тук или през нас", добави унгарският премиер.

По думите му Унгария трябва да повдигне на европейско равнище въпроса за крайно смекчените според него правила за имиграцията, тъй като в ЕС страната му посреща най-много мигранти като дял от местното население след Швеция.

В повечето случаи мигрантите, пристигащи в Унгария, искат да се преместят в по-богати страни от ЕС, но Германия, Австрия и други вероятно ще вземат мерки, за да блокират нарастващия имигрантски прилив от бедни държави, уточнява Орбан.

Националните дебати за имиграцията в Унгария вероятно ще доведат до законодателство, което може да разгневи Брюксел, добавя премиерът. "Ще има голяма битка, голяма борба (за законодателството)", казва в заключение Орбан.

ЕК: Унгария може да получава руско ядрено гориво

Еврокомисията потвърди решението на Евроатом за доставки на руско ядрено гориво за атомните реактори на АЕЦ "Пакш" в Унгария. Това с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа