В Норвегия влакове погубиха за няколко дни над 100 елена

1713
В Норвегия влакове погубиха за няколко дни над 100 елена
Снимка: Pixabay

Повече от 100 елени са загинали през последните няколко дни в Северна Норвегия по време на зимната си миграция, пометени от влакови композиции, съобщи норвежката радиотелевизионна компания NRK.

„Това е напълно безсмислена трагедия. Психологически кошмар, който преживяваме”, каза собственикът на 65 мъртви елени Уле Хенрик Капфел. „Толкова съм ядосан, че чак ми се вие свят”, каза Капфел.

Той посочи, че един от елените е останал залепен на локомотива и е било отстранен чак при спирането на влака на следващата гара. Миналия четвъртък Капфел се опитал да прибере труповете на няколко елена, но на места било непроходимо дори и за скутер и се наложило да поиска от ръководството на железниците в определени участъци, където може да има елени, да се кара с по-ниска скорост. По технически причини тази информация не стигнала до машинистите и в петък, събота и неделя били блъснати 106 елена.

Кинодокументалисът Йон Ерлинг Утси, който бил на снимки в района, отишъл в събота на мястото на инцидента и го описа като „кървава кланица”.

Столтенберг се извини на Анкара заради снимките на "врагове"

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг поднесе извинения на турското ръководство заради обидния инцидент по време на командно-ща...

„Беше кошмар. Най-лошото беше да видиш тези животни, които не са загинали на място. Те лежаха и страдаха. Кървавата кланица продължава няколко километра. Никога няма да забравя това”, каза Утси. Той е направил шокиращи снимки на мъртви елени, които лежат в окървавения сняг.

След злополуките собствениците на елени поискаха поставяне на огради покрай жп линиите.

На норвежка територия, в северните райони живеят около 250 000 полуопитомени елени. По това време на годината пастири отвеждат стадата към зимните пасища – опасно пътуване, по време на което животните могат да бъда убити от коли и влакове или да се удавят.

През 2013-16 над 2000 елена бяха убити от преминаващи влакове в същия район.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа