В Русия обсъждат забрана на сексуалните намеци в рекламите

2027
В Русия обсъждат забрана на сексуалните намеци в рекламите
Снимка: iStock/Guliver

Депутат от парламентарната група на „Справедлива Русия” внесе за разглеждане в Държавната Дума законопроект за забрана на използването на интереса към секса в рекламите.

Депутатът предлага в закона „За рекламата” да се запише, че рекламата „не трябва да използва интереса към секса или сексуалните функции, да формира лекомислено или неуважително отношение към сексуалните функции или тяхната реализация”.

Оланд иска затопляне на отношенията с Русия, но не иска да се жертва ПРО за това

Системата за противоракетна отбрана (ПРО) на НАТО няма отношение към Русия. Тя е направена като отговор на заплахата, която идва извън ...

Според вносителя сегашната ситуация със секса в руските реклами „принизява критичното възприемане на тази тема, разгражда морала и влияе силно на равнището на нравственост на населението”.

Вносителят изтъква, че сексуалните образи са вероятно най-ефикасните и безпогрешни начини за привличане на вниманието към рекламното съобщение. При представянето на редица стоки това е универсален подход. За много артикули рекламата внушава, че „възбуждат сексуално” жените и са едва ли не секс стимулатори, заключава руският депутат.

Представителят на „Справедлива Русия” е загрижен, че излагането на секса на показ и заиграването с мъжките комплекси и сексуални инстинкти, рекламите вредят на обществения морал и изграждат у младежите фалшиви ценности. Депутатът посочва и налагането на стереотип чрез рекламите, че жените са „послешни обекти на сексуално желание, нещо като втора категория хора, подчинени на мъжете”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа