X
 
 

Водещите кандидати от Германия остават неизвестни за всеки втори гласоподавател

302 0
photo of Водещите кандидати от Германия остават неизвестни за всеки втори гласоподавател
Снимка: Getty Images/Guliver
Месец преди европейските избори, водещите кандидати от Германия остават неизвестни за всеки втори гласоподавател в страната, отбелязва националният ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.

В проучване на изследователския институт YouGov, 45% от респондентите заявяват, че не познават нито един от деветимата водещи кандидати на партиите, представени в Бундестага. С 39%, правосъдният министър Катарина Барли (ГСДП)все още е най-разпознаваемото лице, втори е Йорг Мойтен от „Алтернатива за Германия“ (35%), предаде агенция Фокус.

ЦИК обяви обществена поръчка за бюлетините за евровота

Централната избирателна комисия (ЦИК) стартира процедура за възлагане на обществена поръчка чрез договаряне без предварително обявление...

Най-изненадващо в проучването е, че само един от всеки четвърти германец (26%) познава водещи кандидат за европейските избори на управляващия в Берлин Съюз (ХДС/ХСС) – Манфред Вебер, който се бори за наследник на Жан-Клод Юнкер на поста председател на Европейската комисия. Същият процент има и генералният секретар на Свободната демократическа партия (СвДП) Никола Бир. Далеч по-неизвестни са водещите кандидати на „Зелени“, Ска Келер (7%) и Свен Гиголд (6%), както и тези от „Левица“, Йезлем Алев Демирел (15%) и Мартин Ширдеван (4%).

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители