Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Възможен е вот на недоверие за гръцкото правителство

23 януари 2019, 18:50 часа • 845 прочитания

Възможен е вот на недоверие за гръцкото правителство, пише македонското електронно издание “Вечер“, цитирано от "Фокус".

В понеделник следобед, след официалното обявяване, че е стартиран процесът на ратификация на Преспанския договор, в гръцките парламентарни кръгове могат се почвиха слухове от опозиционната партия „Нова Dемокрация‘ за искане на вот на недоверие срещу правителството, съобщи кореспондентът на Македонската информационна агенция (МИА) в Атина, цитиран от изданието. Тогава информацията не беше потвърдена или отречена от членове на гръцката опозиционна партия но особено след изявлението на Кириакос Мицотакис, че „Нова Демокрация“ ще направи всичко възможно, за да не сератифицира Договора от Преспа, се говори за тази възможност

Евентуалното искане за недоверие срещу правителството ще бъде подкрепено от лидерите на партиите „Реката“ („То Потами“)и „Независими гърци“ Ставрос Теодоракис и Панос Каменос.

Съгласно гръцката конституция и Правилника за дейността на парламента, ако бъде поставено искане за вот на недоверие, текущото разискване се прекъсва в рамките на 48 часа, а парламентът трябва да започне разглеждането на вота, което да продължи максимум три дни и да приключи. чрез гласуване. След това изслушването, което преди това беше прекъснато, т.е. дебатът за ратифицирането на споразумението от Преспа, ще продължи.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес