Затвориха за граждански полети небето над Украйна*

18534
Затвориха за граждански полети небето над Украйна*
Снимка: Thinkstock

С нареждане на европейската организация за безопасност на въздухоплаването Евроконтрол (Eurocontrol) е закрито въздушното пространство над Украйна за граждански самолети, съобщи ИТАР-ТАСС. Агенцията цитира директора на общоевропейската организация на диспечерите Титгат Люк.

В момента почти всички чужди авиокомпании избягват въздушните коридори в източната част на страната.

Малайзийски самолет падна в Украйна, 295 души са загинали*

Малайзийски самолет се разби в Украйна, на 60 км от руската граница. На борда е имало 280 пътници и 15 -членен екипаж,които са починали...

Френското правителство е наредило авиокомпаниите в страната да избягват полетите в украинското въздушно пространство. Това каза по-рано днес държавният секретар по транспорта Фредерик Кювийе, който дал указания на Главната дирекция по гражданска авиация в страната да "предприемат всички необходими мерки" във връзка с катастрофата на малайзийския самолет.

Забраната за полети в украинското въздушно пространство ще продължи, докато не бъдат изяснени причините за инцидента. "Заповедта влиза в сила незабавно", заяви Кювийе, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Турските авиолинии също обявиха, че ще избягват въздушното пространство на Украйна след катастрофата на "Боинг -777". Същата мярка предприема и британска компания Virgin Airlines, които обявиха промяна в маршрута на полетите, информира БГНЕС. 

Въздушните коридори над Източна Украйна няма да използва и германската Lufthansa. Представител на компанията обясни, че става дума само за регионите Луганск и Донецк.

Украйна обвини Русия в свалянето на военен самолет, петима от екипажа са в плен

Украйна обвини Русия в свалянето на военен самолет на украинската армия над Луганск. Инцидентът стана по-рано днес в Краснодонски район...

*Информацията е актуализирана в 22.05 ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа