Зеленски: Путин не блъфира. Украйна получи от САЩ модерна система за ПВО

16011
Зеленски: Путин не блъфира. Украйна получи от САЩ модерна система за ПВО
Снимка: Facebook/Министерство на отбраната на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в интервю за американската телевизия CBS, че не вярва Владимир Путин да блъфира със заплахите си за употреба на ядрени оръжия. Той предупреди съюзниците на Киев да продължат да упражняват натиск върху руския лидер, за да го възпрат.

На 21 септември Путин обяви частична военна мобилизация и се обърна към Запада с думите: "При заплаха за териториалната цялост на нашата страна ние със сигурност ще използваме всички средства, с които разполагаме, за да защитим Русия и нашия народ. Това не е блъф".

„Може би вчера е било блъф. Сега може би е реалност“, каза Зеленски. „Той иска да уплаши целия свят. Това са първите стъпки в неговото ядрено изнудване. Не мисля, че блъфира. Смятам, че светът възпира и ограничава тази заплаха. Трябва да продължим да оказваме натиск върху него и да не му позволяваме да продължава“.

Украинският президент потвърди и думите си, че анексирането на Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие от Русия чрез т.нар. референдуми (фалшиво гласуване с предизвестен резултат) ще направи „невъзможни“ дипломатическите преговори с Путин. „Той знае това много добре. Говорих публично по темата. Смятам, че това е много опасен сигнал, който ни показва, че Путин няма да приключи тази война", заяви Зеленски и призова САЩ за още санкции срещу Москва.

В интервюто Володимир Зеленски заяви, че Украйна е получила модерни системи за противовъздушна отбрана от САЩ. Това беше първото потвърждение, че Киев вече разполага с Националната усъвършенствана ракетна система "земя-въздух" (NASAMS), за която отдавна настоява и чието изпращане беше одобрено от Вашингтон в края на миналия месец.

Такса 5 хил. рубли: Руската полиция започна да взема подкупи от бягащите към Грузия руснаци (ВИДЕО)

Служителите на пътната полиция в руския регион Северна Осетия започнаха да искат от шофьорите на автобуси по границата с Грузия по 5000...

„Абсолютно се нуждаем от това САЩ да демонстрират лидерство и да предоставят на Украйна системи за противовъздушна отбрана. Но повярвайте ми, това не е достатъчно дори за покриване на гражданската инфраструктура, училищата, болниците, университетите, домовете на украинците“, каза Зеленски и благодари на администрацията на Джо Байдън

Зеленски също така благодари на Съединените щати за HIMARS и други системи за залпов огън, които позволяват на Украйна да напредва срещу руските окупационни сили.

"При заплаха за териториалната цялост на нашата страна ние със сигурност ще използваме всички средства, с които разполагаме, за да защитим Русия и нашия народ. Това не е блъф"
Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/europe/tova-ne-e-blyf-putin-direktno-zaplashi-zapada-s-jadren-udar-video-news_1815335.html © Actualno.com"При заплаха за териториалната цялост на нашата страна ние със сигурност ще използваме всички средства, с които разполагаме, за да защитим Русия и нашия народ. Това не е блъф"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Европейска директива: Трябва да дават безплатна чешмяна вода по заведенията

В Украйна трима души загинаха при опит да демонтират FPV дрон

Готов е законът, с който ЕС ще праща пари от замразени руски активи на Украйна

Първата творба на Банкси за 2024 г. разбуни духовете в Лондон (ВИДЕО)

Крим, дроновете срещу руски рафинерии и руските доброволци: Грижите за Путин (ВИДЕО)

Аварийно кацане на самолет в Родос

Измислени гласове и мъртви души за Путин: Примери да искаш (ВИДЕО и СНИМКИ)

Варшава: Замразените активи трябва да се използват за отбрана на Украйна

Шарл Мишел: Ако Европа иска мир, трябва да се готви за война

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 19.03 - Защо германската ракета Taurus е най-желаното от Киев оръжие?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа