Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски в комикс: От ролята на Наполеон до президент на Украйна (СНИМКИ)

25 май 2022, 15:06 часа • 3839 прочитания

"Кой е той? Какво го движи? Защо Володимир Зеленски е най-подходящият лидер за Украйна в момента?", се пита Майкъл Фризел, авторът на текстовете в новия комикс за украинския президент. Комиксът, който разказва в картинки житейската история на Зеленски, излезе преди дни в САЩ, съобщава Ройтерс.

В него може да се проследи пътят накратко на украинския президент от звезда в студиото "Квартал 95" до върховен главнокомандващ на една успешно воюваща страна. Художникът Пабло Мартинена е нарисувал също и биографиите на Дейвид Бекъм, Нелсън Мандела и Доналд Тръмп.

фейсбук

Източник: Facebook

Историята е предадена на 22 страници в малка лъскава книжка на издателство TidalWave Comics. Володимир Зеленски може да се види в ролята на императора на Франция във филма "Ржевски срещу Наполеон" и след това като украинския президент Голобородко в нашумелия сериал „Слуга на народа“. В книжката се отбелязва, че Зеленски не е имал политически опит, когато встъпи в длъжност като шести президент на Украйна през 2019 г.

"Тази книга означава много за мен заради украинския ми произход", казва издателят Дарън Дж. Дейвис. "И двамата ми баба и дядо са емигрирали от Украйна. Исках не само да разкажа интересна история, но и да дам моя принос за общата кауза. Част от парите от продажбите ще бъдат дарени на Международния червен кръст", обяснява той.

ОЩЕ: Зеленски подписа закон за конфискация на имуществото на подкрепящите войната

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес