Ясни са четвъртфиналните двубои за Купата на Германия

8932
Ясни са четвъртфиналните двубои за Купата на Германия
Снимка: Getty Images / Guliver

"Байерн Мюнхен" и "Хамбургер" ще се изправят за 11-ти път един срещу друг в надпреварата за отличието, а двубоите са насрочени за 11-ти и 12-ти февруари.

В останалите три срещи ще играят "Борусия Дортмунд" срещу "Айнтрахт Франкфурт", "Хофенхайм" и "Волфсбург", както и "Байер Леверкузен" срещу "Кайзерслаутерн".

40 мача без загуба и разгром 7:0

Явно "Байерн Мюнхен" може да постига победи в Бундеслигата и без да излиза с всичките си титуляри. Разгромът със 7:0 бе над "Вердер Бре...

В момента "Хамбургер" са на 13-та позиция в класирането след загуба у дома срещу "Аугсбург". При последната среща между "баварците" и "хамбургерите" през март месец тази година, шампионите разбиха опонента си с 9:2. Срещата бе част от 27-я кръг в Бундеслигата от миналия сезон.

Интересна подробност е, че "Хамбургер" никога не е изпадал от елита на Бундеслигата. Също така "хамбургерите" са участвали в оригиналния формат на първенството, Бундеслига 16, а "баварците" не са. Двата тима са срещали общо 10 пъти в турнира за Купата на Германия, като тимът от Мюнхен има 7 победи, 1 равен мач и 2 загуби.

Последния път, когато двата тима се срещнаха в надпреварата бе през 2005г., във фазата на 1/16 финаллите, където "баварците" взеха победата с 1:0 след абсолютна драма и гол в продълженията на Оуен Харгрейвс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят