Няма чудо за Барселона, а Монако отново изуми Европа

2368
Няма чудо за Барселона, а Монако отново изуми Европа
Снимка: Guliver/GettyImages

Феновете на футбола в Европа отново бяха изумени от Монако, след като "монегаските" се класираха безпроблемно за полуфиналите в Шампионска лига. Възпитаниците на Леонардо Жардим стигнаха до категорично 3:1 в реванша срещу Борусия Дортмунд и с общ резултат 6:3 продължават напред в турнира.

До 17' всичко в срещата беше решено, след като Мбапе се разписа още в 3', а 14 минути по-късно точен беше и Фалкао. Ройс върна едно попадение в началото на второто полувреме, но за повече гостите нямаха сили. Резервата Жермен фиксира крайното 3:1. 

Реал се справи с Байерн и е на полуфинал, Роналдо с хеттрик

Реал Мадрид победи Байерн Мюнхен с 4:2 след продължения в среща-реванш от четвъртфиналите в Шампионска лига. Така с общ резултат 6:3 "К...

В 4-и пореден мач от елиминациите Монако вкарва 3 гола и до момента има записани 3 победи и една загуба. Отборът се присъединява към Атлетико, Реал и Ювентус, които също се класираха за следващата фаза.

За Борусия пък ще остане разочарованието, както и мисълта, че сблъсъкът можеше да се развие по съвсем различен начин, ако първият мач не се беше състоял само 24 часа след атаката в Дортмунд, на която обект бяха именно футболистите на клуба.

Барселона не успя да запише втори пореден сензационен обрат в Шампионска лига. Ювентус тотално обезличи убийственото нападение на своя домакин и стигна сравнително лесно до 0:0 на "Камп Ноу", а в последните минути дори пропусна победата.

Луис Енрике се върна към основната схема на игра 4-3-3, но и тя не донесе успех на тима, който не успя да се разпише в нито един от двата мача. За пореден двубой от елиминационната фаза големият лидер на тима Лионел Меси разочарова, но този път нито Неймар, нито Луис Суарес имаха силни изяви - подобно на мача срещу ПСЖ. 

Окончателно: Джон Тери си тръгва от Челси

Челси обяви официално, че в края на сезона защитникът Джон Тери ще напусне тима. 36-годишният Тери направи своя дебют за тима на 28 ок...

"Бианконерите" бяха отлично подготвени за натиска на своя домакин, като едва в края защитата на тима се пропука, но гол така и не падна. Макс Алегри заложи на същия състав от първия двубой и, макар че игра по-дефанзивно, Ювентус отново изигра перфектен тактически мач.

Повече подробности ЧЕТЕТЕ В SPORTLIVE.BG

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com