Обзор на европейските първенства през уикенда (ВИДЕО)

497
Обзор на европейските първенства през уикенда (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / Guliver

Английска Висша лига - 25 кръг

Лидерът Челси допусна грешна стъпка в борбата за титлата в английското първенство, но все още има повече от комфортен аванс. "Сините" направиха 1:1 като гост на Бърнли, който се слави като един от най-добрите домакини с лигата. Педро родригес даде преднина на тима на Антонио Конте, но Роби Брейди изравни след страхотно попадение от пряк свободен удар.

Несъмнено дербито на кръга бе между тимовете на Ливърпул и Тотнъм. "Мърсисайдци" записаха първата си победа в първенството през календарната 2017 година, след като Садио Мане реализира и двата гола - 2:0 за червените. Сенегалецът можеше да се разпише още няколко пъти, а с пропоуск за "шпорите" се отчете кореецът Сон.

Арсенал измъкна победата срещу Хъл с 2:0. Герой за лондончани отново бе Алексис Санчес. Отборът на Венгер бе по-добрият на терена, но първия гол на чилиеца бе изключително според, след като той отбеляза попадението с ръка. Вторият му гол бе от дузпа в добавеното време на срещата.

Kласиране след 25 кръг - Челси - 60т., Тотнъм - 50т., Арсенал- 50т., Ливърпул - 49т.

Примера дивисион - 21 кръг

Барселона преодоля безпроблемно Алавес като гост и го победи с рамгромното 0:6. Головете на каталунците реализираха Луис Суарез и Неймар през първата част, а след почивката Меси, Ракитич и отново Суарес се разписаха. За беда на Алавес Алексис си отбеляза автогол.

Срещата между Осасуна и водачът Реал Мадрид протече с очаквано превъзходство на столичани. Белия балет откри резултата в средата на първото полувреме, благодарение на Кристиано Роналдо, но малко по-късно Осасуна изравни чрез Серхио Леон. През втората част юношите на клуба Иско и Лукас Васкес донесоха победата за мадридчани.

Другият столичен тим Атлетико също спечели своята среща срещу, макар че успеха дойде благодарение на късен обрат. Момчетата на Диего Симеоне изоставаха с 2:1 до 86 минута, но показаха характер и с голове на Караско и Гризман спечелиха важни три точки.

Класиране след 20 кръг - Реал Мадрид - 49 т. (два мача по-малко), Барселона - 48т., Севиля - 46т., Атлетико Мадрид - 42т.

Серия А - 24 кръг

Ювентус държи на разстояние съперниците си в Серия А, след като постигна нов важен успех като гост - 0:2 срещу Каляри. "Старата госпожа" спечели срещата с 2 гола на Гонзало Игуаин в 37 и 47 минута на двубоя.

Наполи победи като домакин Дженоа с 2:0. Неаполитанците продължават битката с Рома за втората позиция, а в същото време ще чакат поява на криза в тима на Ювентус, за да се опитат да наваксат изоставането си.

Рома държи втората позиция след резонен успех срещу опашкаря Кротоне с 2:0. Наинголан и Джеко се разписаха за столичани, които все още се надяват да догонят лидера Ювентус.

Класиране след 24 кръг - Ювентус - 60т., Рома - 51т., Наполи - 50т, Интер - 45т.

Стоичков: В Америка ми е много добре, но може да стана треньор в Италия

Легендата на български футбол Христо Стоичков даде обширно интервю за в-к „Тема спорт“, в което говори за престоя си в Барс...

Бундеслига - 20 кръг

Лидерът в класирането Байерн Мюнхен не прави най-добрия си сезон в Бундеслигата, но по всичко изглежда, че отново ще се окичи със златните медали в края на сезона. Играчите на Карло Анчелоти победиха трудно Инголщат с 0:2, а предледвачът им РБ Лайпциг отново загуби през пролетния дял на първенството - 0:3 срещу Хамбургер.

Борусия Дортмунд също се изложи доста сериозно. Жълто-черните загубиха гостуването си на последния в класирането Дармщат с 2:1.

Класиране след 20 кръг - Байерн - 49т., РБ Лайпциг - 42т., Айнтрахт Франкфурт- 35т., Борусия Дортмунд - 34т. 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

2 гола за 3 минути: Мечтаният дебют на Зидан за Франция (ВИДЕО)

Дани Алвеш подлуди комшиите си с шумен купон, след като излезе от затвора (СНИМКА)

Испания и Бразилия сътвориха драматичен 6-голов трилър, Франция надви трудно Чили (ВИДЕО)

Нов обрат прати Украйна на Евро 2024, дузпи класираха Грузия и Полша (ВИДЕО)

Белингам спаси Англия срещу Белгия в последната секунда, Австрия разби Турция (ВИДЕО)

Възраждането на Германия продължава - Нидерландия е подчинена, Роналдо и Португалия се изложиха (ВИДЕО)

Забраниха на над 1600 британски хулигани да посещават мачовете от Евро 2024

Европейски колос вади 100 милиона евро за звезда на Барселона

Олимпийски шампион с Бразилия изгоря за 2 години, опитал да манипулира допинг проба

Ужас: Наркокартел заплаши семейството на световен шампион със смърт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com