Обзор на мачовете през уикенда, зрелищни голеади в Англия и Италия

836
Обзор на мачовете през уикенда,  зрелищни голеади в Англия и Италия
Снимка: Getty Images/Guliver

Изминалият футболен уикенд беше изпълнен с много емоции за феновете на играта.  Най-интересно беше в английската Висша лига и италианското Калчо, където двубоите се превърнаха в истински голови зрелища.

Англия- Същинска голеада във Висшата лига

Този кръг в Premier League предложи два мача с по 7 гола, като по ирония на съдбата и двете срещи завършиха при резултат 4-3 за домакините. Лидерът в шампионата Ливърпул надделя трудно над "черната котка" за тима в последните години отбор на Кристъл Палас. и запази първото си място във временното класиране. В антигерой за гостите на "Анфийлд" се превърна стражът Сперони, който си отбеляза автогол за 3:2 и попречи на лондонския тим да стигне до сензационна точка в дома на лидера в Англия. В добавеното време пък паднаха цели два гола, но първият беше за Ливърпул за 4:2. Уулвърхемптън Уондърърс също победи Лестър Сити с 4:3 на стадион "Молиню". Победното попадение за "вълците" бе отбелязано в третата минута от продължението на мача. Преследвачът в класирането Манчестър Сити надигра с класическото 3:0 като гост Хъдърсфийлд и съкрати изоставането си до върха на четири точки. В следващия кръг в първенството настоящият шампион на Англия гостува на друг закъсал тим в лицето на Нюкасъл. Манчестър Юнайтед продължава без грешка под ръководството на Оле Гунар Солскяер и вече са в серия от седем поредни успеха във всички турнири и пет във Висшата лига. "Червените дяволи" се наложиха над Брайтън с 2:1.  Тимът на Солскяер вече е с актив от 44 точки на петата позиция и е само на три от зона Шампионска лига, където се намира Челси, който загуби от Арсенал в дербито на кръга. Вдъхновените "артилеристи" изковаха успеха след попадения през първото полувреме дело на Александър Лаказет и Лоран Косчелни. В следващия кръг ,,топчиите“ приемат у дома закъсалия новак Кардиф, а Челси домакинства на намиращия се на дъното състав на Хъдърсфийлд.

Италия - победи за лидерите в Серия А

Вторият в класирането Наполи победи Лацио в дербито на кръга, приближавайки се до лидера Ювентус на 6 точки, но "старата госпожа' е с мач по-малко, като посреща днес отборът на дъното Киево. Головете в първото полувреме на Хосе Кайехон и Аркадиуш Милик дадоха предимство на домакините, а Чиро Имобиле върна едно попадение за гостите. След поражението Лацио падна на 5 място в класирането и изпадна от "зона Шампионска лига"  за сметка на градския съперник Рома, който се наложи над Торино с 3-2 в зрелищен сблъсък. Отборите на Фиорентина и Сампдория завършиха при равенство 3:3 след много драма, интрига и красиви изпълнения. Колумбиец пък избухна с 4 гола и настигна Роналдо при голмайсторите в Серия А при разгромен успех на Аталанта с 5:0 при визитата си на Фрозиноне. Нападателят Дуван Сапата избухна с 4 гола, с което изравни суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо при голмайсторите в първенството. И двамата имат по 14 попадения дотук през сезона.

Футболните страсти през уикенда, от Ейбар през Буенос Айрес до триумф на Враца

Много изненадващи и страстни моменти предложи футболният уикенд за привържениците на великата игра. Кризата в грандове като Реал Мадрид...

Испания - Примера дивисион под знака на ВАР

Лидерът в първенството Барселона записа победа над Леганес и запази първото си място в класирането. Така "каталунците" продължиха серията си от победи и я увеличиха на 6 поредни мача. Основна тема обаче отново ще е системата за видео асистент рефер, която неочаквано не реагира изобщо при второто попадение на каталунците в мача. Преследвачът Атлетико Мадрид постигна класическа победа с 3:0 при гостуването си на новака Уеска и остана само на 5 точки от върха. Реал Мадрид пък се наложи над Севиля с 2:0 в дербито на кръга. Попаденията за "белия балет" паднаха през втората част и бяха дело на Каземиро и Лука Модрич. По този начин Реал спечели битката за третото място, от където измести именно Севиля. Отборът на Солари има 36 точки, с пет по-малко от втория Атлетико Мадрид и 10 по-малко от Барселона. Севиля пък остава четвърти с 33 точки.

Германия - Борусия и Байерн се гонят в Бундеслигата

Водачът в класирането Борусия (Дортмунд) постигна изключително ценен успех с 1:0 при гостуването си на Лайпциг. Единственото попадение в срещата отбеляза белгийският национал Аксел Витцел в 19-та минута. С успеха си лидерът в Бундеслигата си върна преднината от шест точки пред втория в класирането настоящ шампион на Германия Байерн Мюнхен. Лайпциг пък е четвърти в таблицата. В следващия кръг Борусия приема у дома Хановер. Байерн Мюнхен пък мина и през Хофенхайм след победа с 3:1 като гост в първия мач от кръга. За "баварците" това бе шеста поредна победа в първенството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

Класен финт и перфектна асистенция: Мбапе твори във Франция (ВИДЕО)

Български национал блести в елита на Кипър

Мбапе и Дембеле се развихриха за разгром на ПСЖ, но Монако отложи празненствата (ВИДЕО)

Ливърпул се сгромоляса в дербито с Евертън, Юнайтед се измъчи с последния (ВИДЕО)

Байерн стартира преговори с националния селекционер на Австрия

Хоспитализираха аржентинска легенда, състоянието му е стабилно (ВИДЕО)

Арестуваха двама футболисти от Висшата лига по обвинение в изнасилване

Кирил Десподов е фаворит за Играч на сезона в гръцката Суперлига

Преди 28 години: Греъм Сунес заби знаме на Галатасарай на стадиона на Фенербахче (ВИДЕО)

Арсенал хвърли здрав пердах на Челси и се откъсна на върха в Англия (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com