Прандели: Футболът ни е в страхотна криза

25508
Прандели: Футболът ни е в страхотна криза
Снимка: Getty Images/Guliver

Селекционерът на националния отбор по футбол на Италия, Чезаре Прандели, коментира ситуацията около кризата в италианския футбол. Повод за това изявление на треньора на "Скуадра Адзура" е фактът, че за 1/8 финалите на Шампионската лига се класира само един отбор от Серия А - "Милан". При това класирането на "нерадзурите" се осъществи с големи мъки и много късмет.

Подобно нещо се случва за първи път от 1999 г. "Ювентус" и "Наполи" не успяха да прескочат груповия етап, след като финишираха трети в групите си.

Чезаре Прандели напуска скуадра адзура след Световното първенство

Националният селекционер на Италия Чезаре Прандели най-вероятно ще напусне поста си след Световното първенство по футбол догодина в Б...

"Цифрите показват, че нашият футбол се намира в етап на исторически упадък. Разочарован съм, тъй като очаквах всички наши отбори да продължат. Това беше много важно за настройката в навечерието на Световното първенство и увереността на играчите в силите им. Разбира се, можеш да се оправдаеш с лошия терен в Истанбул или с това, че на "Наполи" не му достигна един гол, за да се класира втори, но е нужно да бъдем реалисти. Ние вече не сме най-добрите и трябва да го признаем", отбеляза Прандели.

Той също изрази разочарованието си от насилието по стадионите (след мача "Милан" - "Аякс" няколко холандски фенове се озоваха в болница с рани от ножове).

"Това трябва да се изкорени, преди УЕФА и ФИФА да почнат да ни вадят от съревнования", каза Прандели. В Лига Европа Италия ще бъде представена от четири отбора - "Фиорентина", "Наполи", "Лацио" и "Ювентус", пише БГНЕС.

Последната завоювана от Италия титла на голям форум бе световната купа от Мондиал 2006 в Германия.

Алегри е побелял с няколко косъма по време на снощната среща

Наставникът на "Милан", Масимилиано Алегри, е бил под нечовешко напрежение по време на двубоя между неговия тим и "Аякс" за второто мяс...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят