Собственикът на Борусия (Дортмунд): Искам да съм Марко Ройс за 90 минути

7064
Собственикът на Борусия (Дортмунд): Искам да съм Марко Ройс за 90 минути

Босът на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке призна, че ако може да се превърне в някой футболист за 90 минути, би избрал крилото на тима Марко Ройс.

"Въпреки кризата с многобройните контузия, която не бяхме изживявали до момента, ние успяхме да постигнем всичките си цели за сезона. В Шампионската лига искахме да излезем от групите и го направихме, печелейки най-трудната група", сподели Вацке, цитиран в официалния сайт на Борусия Дортмунд.

Очакван победител в анкетата за играч на годината в Борусия (Дортмунд)

Острието на Борусия Дортмунд Марко Ройс бе избран за №1 през сезона от феновете на отбора, които са гласували по местното радио "91.2+ ...

"Станахме част и от осемте най-добри отбора в турнира и след скока на четвъртфиналите отпаднахме злощастно от Реал Мадрид след едно грандиозно представяне в реванша. През следващия сезон ще бъдем във втора урна на жребия и това е резултат от атрактивния, емоционален и интензивен футбол, на който залагаме."

"Вървим по правилния път. Зад нас стои една фаза от четири години, в която два пъти станахме шампиони на Германия и два пъти вицешампиони. В нашата история това не ни се е случвало преди. През 2012 година спечелихме дубъл, през 2013 година играхме финал в ШЛ, а през този сезон пред нас стои още една цел."

"Ние достигнахме три финала в рамките на три поредни сезона, това говори за добрата работа на треньорския щаб, ръководството и всички служители в клуба, но също така и на нашите фенове, които впечатлиха цяла Европа. Бих искал да благодаря на всички от сърце."

"Когато се замисля за предстоящия финал за Купата на Германия, направо ми настръхва кожата. 70 000, навярно 80 000 наши привърженици ще оцветят Берлин в жълто-черно. Ние се изправяме срещу Байерн, който е навярно най-добрият отбор в света. Със сигурност не сме фаворит. Но мюнхенци са наясно след победата ни с 5:2 във финала за купата преди две години, или след успеха ни с 3:0 в Мюнхен преди дни, че ние сме в състояние да ги победим. Искаме да си върнем купата в Дортмунд заради 10-те милиона фена на Борусия."

"С кой футболист бих искал да си сменим местата за 90 минути на 17 май? Не можем да сравняваме играчите един с друг, защото те имат различни силни страни и задачи на терена, всеки един от тях има своя роля в добре функциониращия колектив. Изпитвам огромно уважение към всеки един наш футболист, но ако трябва да съм искрен, избирам Марко Ройс."

Манчестър Юнайтед взима звезда на Борусия (Дортмунд)

Ръководството на Манчестър Юнайтед е влязло в контакт с колегите си от Борусия (Дортмунд), за да обсъдят възможността за трансфер на кр...

"Марко е наше момче. Той обича клуба, цялото му семейство живее в Дортмунд. Дали съм нервен заради слуховете за бъдещето на Ройс и Юрген Клоп? Изобщо! Напротив, за мен не е изненада, че нашите играчи попадат в полезрението на европейските топ-отбори, защото това говори за техните качества."

"Сигурен съм, че Марко е наясно с какво разполага в нашия изключителен клуб. Той се чувства добре при нас. Ако не беше така, нямаше да играе на това високо ниво в поредица от мачове. Убеден съм, че Марко ще постигне още големи успехи с Борусия Дортмунд."

"Начинът, по който Юрген Клоп и Матс Хумелс се врекоха във вярност на Борусия през последните седмици ни харесва много. Това показва, че ние се намираме на правилен път. Ние растем във всяко едно отношение, клубът няма дългове. Сред осемте най-добри отбора на континента стоят клубове, които харчат на сезон между 130 и 250 милиона евро за отбора си. Ние отделяме 70 милиона евро."

"Но след успехите и нарастващите приходи напоследък, ние имаме възможността да отделяме повече пари за състава. Никой не трябва да се притеснява: клубът ни е здрав и изключително амбициран. Всяка следваща година пред нас се отварят нови перспективи."

"Виждате какво става в Париж, където се изливат стотици милиони евро в ПСЖ. Ние нямаме такава възможност, но ще следваме нашия път. Културата ни е такава, че ние не искаме при нас някакъв шейх или олигарх. Искаме да постигнем всичко, разчитайки на себе си. Ако повишим качеството на състава и ако се опазим от толкова контузии, няма нужда да се плашим от който и да е съперник."

Дортмунд не се даде на Байер в дербито - 2:2

Атрактивно 2:2 си спретнаха Байер (Леверкузен) и Борусия (Дортмунд) в последния мач от днешната програма на Бундеслигата. Мачът бе по-в...

"Допреди няколко години щях да ви кажа, че за нас е важен само колективът, но разбира се, че и индивидуалната класа има значение. Например в мачове като този с Реал Мадрид можеш да стигнеш доста по-лесно до победата, ако разполагаш с играчи, които могат да направят разликата с едно хрумване. Ние имаме такива играчи. Надявам се Илкай Гюндоган да е здрав, защото той ще е като ново попълнение за нас през следващия сезон. Ще ни направи още по-силни. Много сме щастливи, че той преподписа своя договор."

"От класата на Роберт Левандовски има само още двама-трима нападатели в света, които ние не можем да си позволим. Няма как да го заменим напълно. Трябва да намерим решения. До момента винаги сме успявали да компенсираме напускането на класни футболисти. И сега държа да кажа, че през лятото на 2013 година взехме правилно решение - да задържим Роберт. Той се държа професионално в последния си сезон при нас и работеше здраво. Той участваше в отбелязването на 40 гола и има голям принос в изпълняването на нашите цели. Ще е най-добре, ако се сбогува с нас с трофей в ръцете..."

"Ако спечелим в последния кръг срещу Херта, ще имаме 71 точки. В 8 от 19 случая тези точки биха били достатъчни да станеш шампион, след като за победи започнаха да се дават по три точки. През този сезон Байерн напълно заслужено стана шампион. Но на 17 май ние искаме непременно да вземем Купата с нас", добави Вацке.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят