Стилиян: Чувствам се добре

5210
Стилиян: Чувствам се добре

Капитанът на "Астън Вила" и българският национален отбор Стилиян Петров даде първото си публично интервю пред клубния сайт на тима си, след като през март бе диагностициран с акутна левкемия. "Чувствам се добре, макар че беше тежко и трудно досега, но всичко върви в правилната посока", споделя 31-годишният халф, предаде Стандарт нюз.

На 2 август тази година от "Астън Вила" официално потвърдиха, че Петров е в ремисия, като сърцатият полузащитник подготвя специално обръщение към всички, които го подкрепиха в битката му с тежкото заболяване. Малко повече от месец по-късно то вече е факт.

"Хората в болницата се грижеха за мен много добре и засега всичко върви добре. Наистина съм им благодарен, както и на всички хора, които ми изпратиха съобщения, за да ме подкрепят. Това значи много за мен", казва Стан.

Той изказа специална благодарност на масажистите в клуба Алекс Бътлър и Анди Смит, които завършиха успешно инициативата си "Да въртим педали за Петров". "Алекс и Анди преминаха през доста трудности, докато се опитваха да съберат пари, които да се дарят за изследвания в борба с левкемията. Те работиха толкова здраво и постоянно се опитваха да ме разведрят. Искаха да ми покажат колко много ме обичат. Страхотно е да видиш нещо като това и, разбира се, е чудесно за каузата. Знам, че им бе много трудно и разговарях с тях всеки ден. Знам, че онзи ден не им било леко с насрещния вятър. Те обаче продължиха и се надявам в края да постигнат своята цел – да съберат 250 хиляди паунда за изследвания на левкемията и лимфомите, защото финансирането е важно за това изследване, което е много необходимо. Изпитах нещо, за което много хора нямат представа, и знам колко важно е това изследване, защото то ще помогне, заедно с всички останали лекарства, на хората да оздравяват по-бързо. Помолих ги да въртят педали до България, но те казаха, че е прекалено далеч, затова решиха да стигнат от "Селтик Парк" до "Вила Парк". Жоф Томас също навъртя доста километри и е във форма, но Алекс и Анди имаха само няколко месеца да се подготвят. Това беше страхотно за тях и за мен също. Надявам се да се чувстват удовлетворени с всичко, което постигнаха. Наистина оценявам техните усилия. Те ми пишеха и ми се обаждаха през целия път и това ми помогна. В момента преминавам през кратък цикъл от химиотерапия и беше чудесно между сесиите да видя тези чудесни снимки на момчетата на техните колела – как спират в Нюкасъл, Ливърпул и на други места. Беше наистина хубаво", споделя още Стилиян Петров.

Инициативата "Да въртим педали за Петров" приключва пътуването си от 400 мили (643,7 км) тази вечер с официална вечеря в един от хотелите в Бирмингам. "Ще се опитам да дойда на вечерята, ако се чувствам добре, и да се видя с добрите си приятели. Ще бъде хубаво да изляза за малко от болницата и да видя хората, които ми оказаха такава подкрепа", завърши Петров.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com