Втора сензация! Япония победи Германия с обрат

2583
Втора сензация! Япония победи Германия с обрат
Снимка: Getty Images

Германия се провали с гръм и трясък в първия си мач на Световното първенство в Катар. Бундестима загуби с 1:2 от Япония след обрат. Това е втори изненадващ резултат на Мондиала, след като вчера Аржентина загуби от Саудитска Арабия със същия резултат.

Тимът на Германия поведе с 1:0 през първото полувреме с гол от дузпа в 33-ата минута на Илкай Гюндоган, а японците осъществиха пълен обрат през втората част с попадения на резервите Рицу Доан за 1:1 в 75-ата и на Такува Асано за 2:1 в 83-ата минута.

Преди началото на мача впечатление направи, че германците позираха със запушени усти за официалната отборна снимка преди двубоя в знак на протест срещу забраната на ФИФА за използването на капитанската лента One Love. 

Германия при контраатака за японците, но голът не бе зачетен. Йозуа Кимих бе замесен в първата по-опасна атака за националния отбор на Германия. Той получи удобен пас в 14-ата минута и стреля, но ударът му бе блокиран от защитник. Три минути по-късно и Антонио Рюдигер не успя да се разпише, а в 20-ата пак Кимих пропусна обещаваща възможност.

В 25-ата минута германците имаха претенции за дузпа, но сигнал за такава не последва, но малко след това вратарят на Япония Шуичи Гонда отрази изстрел на Илкай Гюндоган, който получи топката след пас от Давид Раум. Гонда стана причината за отсъждането на дузпа за Германия заради негово нарушение срещу Раум, а Гюндоган бе точен за аванс от 1:0 в полза на Германия в 33-ата минута.

До края на първото полувреме европейският тим пропусна още няколко възможности в лицето на Джамал Мусиала и Илкай Гюндоган, а в четвъртата минута на добавеното време на първата част Кай Хаверц вкара топката във вратата на противника, но попадението не бе зачетено заради засада.

Второто полувреме започна с пропуск за Германия, дело на Джамал Мусиала в 51-ата минута, а седем по-късно влезлият като резерва Такума Асано застраши вратата на германците. Илкай Гюндоган можеше да удвои преднината на своя тим в 60-ата минута, но уцели десния страничен стълб, а десетина минута по-късно Йонас Хофман също не успя да се разпише след отлично спасяване на стража на Япония, последвано от пропуск на Серж Гнабри.

Азиатският отбор нанесе своя удар срещу съперника в рамките на осем минути, като първо в 75-ата минута Рицу Доан изравни за 1:1, а в 83-ата Такума Асано получи от Ко Итакура и даде преднина за Япония, реализирайки с чудесен изстрел за 2:1. Леон Горецка можеше да изравни в петата минута на добавеното време, но пропусна и японците ликуваха. 

Германия ще се изправи срещу Испания във втория си мач в Катар на 27 ноември, а Япония ще играе с Коста Рика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

50 дни до ЕВРО 2024: Група D - Кандидат-шампиони, българска следа и огромна липса

Швеция отказа да въведе ВАР в местното футболно първенство

Манчестър Сити разгроми Брайтън и крачи уверено към върха (ВИДЕО)

Потвърдено: Ливърпул е в преговори за нов мениджър, който е уверен, че ще наследи Клоп

Гол в 95-ата минута донесе успеха на Рома при преиграването с Удинезе (ВИДЕО)

Неочакван обрат: Шави остава начело на Барселона

Класен финт и перфектна асистенция: Мбапе твори във Франция (ВИДЕО)

Български национал блести в елита на Кипър

Мбапе и Дембеле се развихриха за разгром на ПСЖ, но Монако отложи празненствата (ВИДЕО)

Ливърпул се сгромоляса в дербито с Евертън, Юнайтед се измъчи с последния (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят