Много драма, една колосална изненада и един вихрен стар на Световното (ден №3)

2895
Много драма, една колосална изненада и един вихрен стар на Световното (ден №3)
Снимка: Getty Images

Сензация беляза третия ден от Световното първенство по футбол в Катар, след като соченият за "боксова круша" тим на Саудитска Арабия победи един от фаворитите на форума - Аржентина. "Гаучосите" поведоха чрез дузпа, изпълнена от Лионел Меси, но допуснаха обрат и не успяха да намерят отговор на съперника.

Последваха две нулеви равенства, едното от които изненада повече - това между Дания и Тунис, защото мачът беше динамичен и интересен. Същият резултат на Полша - Мексико по-скоро не беше изненада, тъй като двата тима не успяха да екзалтират зрителите по трибуните и по-скоро разочароваха.

В последния мач от програмата във вторник Франция тръгна лежерно срещу Австралия, но се опари и включи на скорост. "Петлите" успяха да победят убедително "кенгурата" с 4:1 за най-успешния си старт на мондиал от над 6 десетилетия. Двубоят бе белязан и от страхотно постижение на Оливие Жиру, с което той влезе в историята. Ето какво се случи:

Саудитска Арабия шокира Аржентина

Първата огромна изненада на Мондиал 2022 бе поднесена от тима на Ерве Ренар, който успя да спре невероятната серия на състава на Лионел Скалони от 36 поредни мача без поражение! Лео Меси откри резултата в 10-ата минута от дузпа, а до края на първата част още 3 попадения на "гаучосите" бяха отменени заради засади.

Второто полувреме започна с изненадващ натиск на Саудитска Арабия, който даде резултат и в рамките на 5 минути бе осъществен пълен обрат чрез Салех Ал-Шехри и Салем Ал-Даусари. До края на срещата играта на аржентинците видимо се разстрои и те така и не успяха да създадат чисти голови ситуации пред вратата на Мохамед Ал-Овайс. 

*Вижте най-интересното от мача на ВИДЕО, както и ГАЛЕРИЯ от двубоя на "Лусаил"!

Драмата между Дания и считания за аутсайдер Тунис

Считаният за фаворит отбор на Дания не успя да сломи Тунис в откриващия мач от Група „D“ на Световното първенство. Двата тима изнесоха много динамичен двубой, изпълнен със драма и куп положения, но в крайна сметка сътвориха първото 0:0 на Мондиала.

Предварителните прогнози сочеха, че „картагенските орли“ ще бъдат аутсайдер срещу „червения динамит“, но в интерес на истината и африканският тим може да съжалява, че не успя да спечели трите точки. Селекцията на треньора Джамел Кадри пропиля няколко отлични положения пред пазилия като лъв Каспер Шмайхел.

И двата отбора вкараха по веднъж, но попаденията им бяха отменени заради засади. Първо това се случи след гол на Исам Джамели в 23-ата минута, а в 55-ата минута същата съдба сполетя и Андреас Олсен.

В 70-ата минута Андреас Кристенсен нацели дясната греда, а в заключителните акорди преразглеждане на ситуация от ВАР не доведе до отсъждане на дузпа в полза на датчаните.

Тунис се изправя срещу Австралия в следващия рунд, „червения динамит“ отново ще се изправи срещу стария си познайник – световния шампион Франция в ключов мач.

Вижте подробен репортаж от Дания - Тунис ТУК! (ГАЛЕРИЯ)

Очоа отказа Левандовски в скука между Мексико и Полша

Отборите на Мексико и Полша си спретнаха един от най-скучните мачове до момента на Мондиал 2022. Двата тима не само, че не успяха да си отбележат голове, но и не успяха да създадат почти нищо опасно пред двете врати.

Двубоят обаче бе белязан от емблематична дузпа на Роберт Левандовски, която бе спасена от Гилермо Очоа (ВИДЕО). Мексиканският страж отново изпъкна на световни финали, както го е правил многократно, за да откаже Левандовски от дебютен гол на световно първенство.

Старт на коварната група F на Мондиала: Ще видим ли изненади за Хърватия и Белгия?

Четвъртият ден от Световното първенство по футбол в Катар дава старт на мачовете в група F, където на пръв поглед има два фаворита - Хъ...

От нулевото реми между Мексико и Полша най-щастливи трябва да са в лагера на Аржентина, тъй като "гаучосите" запазват много добри шансове в битката за първото място в групата. Лидер остава Саудитска Арабия с три точки, докато Мексико и Полша са с по една, а Аржентина е без точки в актива си.

В следващия кръг Полша се изправя срещу Саудитска Арабия, а Аржентина ще премери сили с Мексико. 

Подробен репортаж от мача Мексико - Полша на Мондиал 2022 (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)

Франция - Австралия

Актуалният световен шампион Франция тръгна лошо в стартовия си мач на Мондиал 2022, но се реабилитира повече от убедително и започна ударно защитата на титлата си в Катар.

"Петлите" губеха с 0:1 срещу Австралия на стадион "Ал Джануб" в Ал Уакра, но след четвърт час успяха да се върнат в мача и да стигнат до страхотен обрат - 4:1.

Иранците отказаха да пеят химна си на Световното заради убитите протестиращи (ВИДЕО)

Националният отбор по футбол на Иран отказа да пее химна на Ислямската република преди първия си мач на Световното първенство в Катар с...

Крейг Гудуин шокира световния шампион от 2018 година в 9-ата минута, реализирайки за 0:1, но Адриен Рабио успя да изравни в 27'. Пет минути по-късно Оливие Жиру изкова обрата за Франция, възползвайки се от асистенция на Рабио.

През второто полувреме шампионите вкараха още 2 пъти, като головата си сметка в Катар откри и Килиан Мбапе, точен в 68'. Три минути по-късно дойде звездният миг на Жиру, който направи резултата 4:1 и така изравни легендата Тиери Анри по брой попадения за френския национален отбор. Двамата имат по 51 гола.

За първи път от 1958 година насам "петлите" започват толкова убедително на световно първенство - още любопитни факти и как се разви мачът четете ТУК.

Източник: Sportlive.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

Мбапе и Дембеле се развихриха за разгром на ПСЖ, но Монако отложи празненствата (ВИДЕО)

Ливърпул се сгромоляса в дербито с Евертън, Юнайтед се измъчи с последния (ВИДЕО)

Байерн стартира преговори с националния селекционер на Австрия

Хоспитализираха аржентинска легенда, състоянието му е стабилно (ВИДЕО)

Арестуваха двама футболисти от Висшата лига по обвинение в изнасилване

Кирил Десподов е фаворит за Играч на сезона в гръцката Суперлига

Преди 28 години: Греъм Сунес заби знаме на Галатасарай на стадиона на Фенербахче (ВИДЕО)

Арсенал хвърли здрав пердах на Челси и се откъсна на върха в Англия (ВИДЕО)

Непопулярен треньор наследява Юрген Клоп в Ливърпул

"Нещата можеха да бъдат различни": Моуриньо се оплака от Ман Юнайтед

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com