Взрив пред автобуса на Борусия преди мача с Монако от ШЛ

5251
Взрив пред автобуса на Борусия преди мача с Монако от ШЛ
Снимка: Getty Images/Guliver

Срещата от 1/4-финалите на Шампионска лига между Борусия (Дортмунд) и Монако, която трябваше да се играе днес (11 април) от 21:45 часа на "Сигнал Идуна Парк" е отменена.

Причина за това е експлозия пред автобуса на немския тим, която е ранила техен играч. Става въпрос за Марк Бартра - бивш играч на Барселона, който е вън от опасност и в момента е в местна болница. Футболистът е ранен в ръката и рамото от счупените стъкла.

ПЪРВИ КОМЕНТАР ОТ ДИРЕКТОРА НА БОРУСИЯ ЗА ВЗРИВА

Полицията потвърди случая, като се оказа, че е имало 3 взривни устройства пред автобуса, с малка мощност. И в момента органите на реда събират доказателства по случая.

Според Bild трите устройства са били разположени до ъгъл на улица, където автобусът е трябвало да намали скоростта си, за да завие.

Полицията в Дортмунд засега не съобщава какви точно са взривните устройства. От там уверяват, че няма доказателство за опасност за хората на стадиона. Силите на реда използват дронове при претърсване на района, където стана инцидентът. Футболистите от отбора на Монако са останали в хотела си.

На официалния сайт на Борусия (Дортмунд) е съобщено, че взривът е станал в близост до хотела. Всички играчи са на сигурно място. Няма опасност около и в стадиона.

По думите на полския футболист Лукаш Пишчек, който е част от състава на Дортмунд, взривът е станал, когато футболистите са отивали към автобуса: "Когато се насочвахме към автобуса и минавахме покрай паркираните коли, стана експлозията. Сега всичко е наред. Част от стъкло раниха Бартра в ръката и беше закаран в болница."

Бащата на Бартра, Микел Мерино, е казал пред El Laguero, че синът му е добре.

ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ ЗА ИНЦИДЕНТА МОЖЕ ДА ЧЕТЕТЕ В SPORTLIVE.BG.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com