Поръсете със захар за богата реколта от хрупкави краставици

61935
Поръсете със захар за богата реколта от хрупкави краставици
Снимка: iStock

Обичате ли краставици? Ако отглеждате в градината си, със сигурност искате да напълните кошницата със сочни и хрупкави плодове. Поради своята непретенциозност, този зеленчук обикновено дава добра реколта. Но възможностите от беритба на краставицата са много по-големи, отколкото може да изглежда на пръв поглед! Затова следвайте следните съвети и скоро ще забележите много хрупкави краставици.

През периода юли и август насекомите вече не опрашват толкова активно цветята, така че трябва да привлечете повече крилати помощници към вашата градина. Може да напръскате лехите със захарен разтвор (100 г на 1 литър вода) и скоро пчелите и осите ще се стичат за сладкия аромат. Добър вариант е и купуването на кошер.

За разсаждане на краставиците трябва да направите дупки в земята на разстояние 30-40 см една от друга, напояват се с вода при стайна температура и във всяка дупка се добавя малко естествена тор, която се използвана за засяване на семена. Но не трябва да поставяте пресен оборски тор под растенията: това се отразява неблагоприятно на корените, които могат просто да изгорят. Оптимално поливане - два пъти седмично и винаги утаена топла вода при температура 25-27 ° C.

Най-лесният начин за отглеждане на краставици на балкона

Краставиците са много влаголюбиви и ако няма достатъчно вода, тогава не можете да чакате обилна реколта. И тези плодове, които растат, ще бъдат изкривени и горчиви. За да избегнете това, използвайте лейката на всеки 2-3 дни (в зависимост от температурата на въздуха) полейте 6-12 литра вода на 1 кв.м върху лехите. За краставици в оранжерия периодът на поливането трябва да бъде по-често, на всеки 1-2 дни, а количеството вода е желателно да се увеличи до 10-15 литра на 1 кв.м.

Вържете краставиците към дървени колчета. Така ще ги предпазите от заболявания от почвата и няма да ги стъпчете с крака.

За да получите сочни и хрупкави краставици, може да се възползвате от свойствата на захарта. Имате нужда от захар, преварена вода и квас или бирена мая и ще получите подхранваща смес. Предварително преварете водата, за да премахнат хлора. Поръсете около корените на краставиците като използвате ½ с. л. захар. След това изсипите ½ ч.л. от бирената мая или кваста. Полейте с вода. Подхранващият микс достига до корените и насища с мощни елементи за богата реколта. Другият вариант е да смесите съставките и да получите сироп. Оставете да ферментира за един ден под капак на топло. По този начин дрождите ще се активират. Разредете с още вода и полейте около растенията. Този метод ще укрепи стъблата на краставиците, листната маса, а самите краставици ще бъдат хрупкави и свежи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Добра грижа за стайните растения през пролетта

Премахване на плевели БЕЗ химикали в градината

Кои грешки при засаждането на картофи могат да съсипят цялата реколта

Направете моравата си перфектна след зимния сезон: Ето как

Кои са цветята, които гонят сляпото куче надалеч

Как да се преборим с болести и плевели, без да ползваме химикали

Кои са златните правила при засаждане на моркови

Време е да подрежете смокините: Ето как

Какво е особеното при засаждане на мексиканска краставица

Как да засадим тиквички от разсад?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com