За цъфтящи орхидеи пригответе тази ефективна смес

15627
За цъфтящи орхидеи пригответе тази ефективна смес
Снимка: Hans Braxmeier / Pixabay

Орхидеите са невероятно красиви растения с удивителни цветове. В допълнение, това е едно от най-дълго цъфтящите стайни растения. Не без причина в магазина винаги ги виждаме с луксозна „шапка“ от цветове.

Всеки, който реши да има това екзотично цвете за себе си, вероятно очаква то да цъфти почти през цялата година. Въпреки това, често собствениците на орхидеи са изправени пред факта, че в магазините цъфтят, а у дома нови цветове не искат да се появяват. Сякаш орхидеята обявява бунт и никога не се съгласява да пусне нови цветове.

Факт е, че дивите орхидеи получават всички необходими вещества, заедно с дъждовната вода. Домашните красавици трябва да бъдат подпомагани, като биват подхранени. Освен това, да направите това изобщо не е трудно и изобщо не е необходимо да купувате скъп тор, който освен това може да не е толкова полезен.

Вместо да пазарувате скъпи торове и препарати, можете да третирате цветята си с домашен тор, който само ще им бъде от полза. Закупуването на необходимите компоненти за него също не е трудно.

Смес за цъфтящи орхидеи

Ще ви трябват:

чесън;

янтарна киселина;

вода.

Отглеждане на чушки на терасата: градски фермер споделя своя опит

Отглеждане на чушки у дома – проста и забавна дейност. Пиперът е устойчив на сянка и бързо се адаптира към условията на околната ...

Пропорциите на тора зависят от броя и размера на растенията. Например за две не много големи орхидеи ще са достатъчни 1 голяма скилидка чесън и половин таблетка янтарна киселина.

Вземете пресата за чесън и прекарайте през нея необходимото количество чесън и янтарна киселина. Разтворете по този начин таблетката и чесъна в чаша гореща вода. Покрийте сместа с капак или торбичка и оставете да престои за една нощ.

На следващата сутрин изсипете чесновата смес в съд, където орхидеята вирее. Тук добавете толкова вода, колкото напълно да потопите орхидеята в нея. Поставете орхидеята в разредения разтвор и я оставяме в него за около час, като периодично поливате растението с разтвора и отгоре.

Такива бани подобряват общото състояние на кореновата система, а също така унищожават патогенните бактерии. Скоро ще забележите резултата от тази процедура: само за седмица орхидеята ще ви зарадва с нови дръжки. В допълнение, цъфтежът при така подхранените растения е по-буен и продължителен.

Въпреки това, както винаги, всичко е добре, ако е в умерени количества: да се лекуват орхидеите с помощта на чесновата смес, е оптимално да се прави 1 път на 3 месеца. Правенето на това по-често не си струва. Тази витаминозна напитка е подходяща не само за орхидеите, но и за другите стайни растения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Може ли да се ускори плододаването на младите овощни дървета

Тънкости в борбата с плевелите в зеленчуковата градина

Тънкости за отглеждане на черешово дърво от резник

9 култури, които можете да отглеждате в малка градина

Билки и цветя за вашата майска градина: Сега е моментът да ги засадите

Какви зеленчуци да засадите в градината през МАЙ?

Ето тайната при засаждане на домати, за да имате УСПЕХ

5 техники за супер реколта от малини: ще събирате плодовете в кофи

Кога и как да засадите ЛУК в домашната градина?

Как да подхранваме разсада от домати, пипер и патладжан: Не само с азот, фосфор и калий

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com