Българин бе определен за най-добрия барман в света

16117
Българин бе определен за най-добрия барман в света

Световното първенство на барманите, което тази година се провежда в София, е най-престижният подобен форум, а България вече официално е първа сила в тази изключително атрактивна, но и висококонкурентна професия. Това се случи благодарение на десеткратния ни национален шампион Васил Колев, който стана световен шампион в най-оспорваната категория „Изборът на бармана” срещу представителите на още 11 страни.

Победата му е и рекорд в историята на Международната асоциация на барманите – до този момент никой освен него не е успявал да спечели три световни титли (Васил Колев бе световен шампион през 2011 г. в Полша и през 2012 в Китай).

Пенчо Пенчев с нов рекорд за Гинес и с коктейл посветен на Варна

Пенчо Пенчев, който освен професионален барман е и шеф на Българската асоциация на барманите за пореден път счупи рекорда за най-много ...

„Изключително сме горди с невероятното постижение на Васил. Това е заслужено доказателство за неговия професионализъм, креативност и опит“, каза Пенчо Пенчев, президент на Българската асоциация на барманите.

България е и единствената страна, която от 2010 г. насам всяка година печели медали на Световното първенство на барманите в резултат от наложените високи професионални стандарти и работата на БАБ.

Коктейлът, който донесе най-престижното световно отличие за бармани на Васил Колев, се казва „Розови сълзи“. В него има домашно направена съставка, която допълва букета от вкусове и съдържа нашенска мащерка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини