Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЧЕТИРИ ЛАПИ призовава за една различна новогодишна нощ без фойерверки (ВИДЕО)

23 декември 2021, 16:14 часа • 3042 прочитания

Само за една седмица кампанията на ЧЕТИРИ ЛАПИ, с която организацията призовава да заменим пиротехническите средства с по-смислен и безопасен начин за посрещане на празника, получи стотици медийни публикации и хиляди #SoundOFF споделяния в социалните мрежи.

Посланието ѝ - „Красивото за нас е ужасяващо за тях“, достигна до повече от половин милион души онлайн. „Активната гражданска позиция в подкрепа на призива ни за отговорно честване на празниците е окуражаващ сигнал за едно бъдещо адекватно и цивилизовано общество,“ споделя Деница Славова от ЧЕТИРИ ЛАПИ.

„Забраната на фойерверките е неизбежна част от еволюцията на обществото ни. За да стигнем дотам, трябва да говорим за проблема на висок глас. Хората в нашия офис имат 14 котки и 12 кучета и един от тях посочи темата, няколко месеца по-късно кампанията достигна до милиони в България, бе чута в Турция и Италия. Ето това ни дава надежда, че "Красивото за нас е ужасяващо за тях" е само началото на неминуемата промяна,“ споделя Ангел Искрев, творчески директор на агенция proof, създала клипа за кампанията.

От ЧЕТИРИ ЛАПИ призовават всеки, който се разпознава в каузата, да я подкрепи като се включи в разговора, започнат с помощта на популярни личности с отношение към животните в Instagram чрез хаштага #SoundOff и специално създадения гиф със същото име в социалните мрежи.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес