Много атракции, игри и забавления за Деня на бащата в Националния военноисторически музей

5686
Много атракции, игри и забавления за Деня на бащата в Националния военноисторически музей
Снимка: НВИМ

На 11 юни (събота) от 10.00 до 17.00 часа с вход свободен и многобройни атракции в Националния военноисторически музей (НВИМ) ще се проведе Ден на бащата, посветен на специалната връзка между таткото и детето. След 2-годишно прекъсване, в началото на лятната ваканция отновопразнуваме усмивките, увлекателните игри и новите знания, придобити с веселие, с малчуганите и техните родители.

Специално за събитието Българската армия представя съвременните военни машини „Мерцедес“, бойни бронирани машини „Командо-Селект“ и Guardian, брониран боен джип „Пясъчна котка“ и високопроходима линейка, участвала в мисии. В атракцията „Експонатите оживяват“ всички желаещи ще могат да влязат в кабините на едни от най-атрактивните машини от външната експозиция на музея– вертолет Ми-8, ракетен комплекс 2К 52 Фрог „Луна-М“ и подвижен радиовисотомер „Вершина“.

Три ТИР-а с дарения от ученици тръгнаха за Украйна

Три тира с дарения от деца и ученици от цялата страна потеглиха към техните връстници от българските неделни училища в Украйна. Помощит...

В този ден забавления ще има за всички – от най-малките до вече порасналите деца. Програмиране на роботи и създаване на видеоигри, симулатор на състезателен автомобил, колаборативен робот, уред за канадска борба, дженга, фeхтовка, обработване на метал, скаутски лагер на открито, логически задачи и разнообразни интерактивни игри не само ще стимулират детското логическо мислене, но и творческото въображение. Малчуганите ще се забавляват с играчки от дърво, ще рисуват върху вода, ще опитат сладки изкушения, ще се снимат с любими анимационни герои и ще гледат обичани детски филми, ще разберат любопитни факти за пътя на метала от звездите до нашия живот, ще оцветяват, ще рисуват върху балони и дори на стената, на която обикновено им е забранено. Децата и татковците ще могат да седнат зад волана на едни от най-модерните автомобили и любопитни превозни средства или пък на атрактивни модели скутери.

В Деня на бащата тази година се включват и филиалите на НВИМ – Музея на авиацията в Крумово, Парк-музей „Владислав Варненчик“ и Военноморския музей във Варна.

Денят на бащата се организира с подкрепата на Министерство на отбраната, Националната скаутска организация на България, Силвър Стар, Opel, Мегатрон, Mindhub, HBO Mах,фирма „Дървеница“, Детски парти център „Каса Митика“, Детската архитектурна работилница, Аурубис България,Фесто Производство, Nimm2Soft, Клуб по фехтовка „Младост“, списание „Образование и специализация в чужбина“, Shell България, Caparol, Logitech, креативна рисувателна работилничка „ШиШарка“, Куест Академи, АкаТаМуС иShare a scoot.Събитието се осъществява със съдействието на водещия на „Стартер“ – Симеон Колев, и подкрепата на BG Radio.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Чернодробна трансплантация №100 направиха във ВМА

"60 от сърце": Кампания помага на деца в неравностойно положение да ходят на театър

Първокласници намериха и върнаха голяма сума пари

Възобновяват костно-мозъчните трансплантации в ИСУЛ

Лекари от ИСУЛ с публикация в престижно списание

Над 200 близнаци родени у нас през 2023 г. с помощ от Центъра за асистирана репродукция

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини