Нов исторически сериал за спасяването на българските евреи

52472

По БНТ тръгва нов исторически сериал. "Недадените" ще проследи съдбите на българските евреи, чийто живот се преобръща с влизането на България във Втората световна война.

Режисьорският тандем Емил и Вито Боневи са автори и на сценария, на който посвещават цели 8 години.

"Недадените" е филм, който връща 70 години назад във времето
и пресъздава едни от най-драматичните събития от българската история. Сюжетът умело преплита исторически факти с личните преживявания на героите, предаде БНТ.



"Сложната история, пречупена през личното отношение на героите, които са замесени в нея, правят филма истински, откровен и дълбок и в крайна сметка, интересен", коментира актьорът Пенко Господинов, на който е поверена ролята на Цар Борис III.

Продуцентът Мирослав Боршош приема проекта като предизвикателство заради особеностите на епохата, които трудно се пресъздават на лента. "Да покажем, че можем да снимаме наистина в България сериозни големи продукции, каквито се правят по цял свят", споделя той.

Свалят "Къде е Маги" заради нисък рейтинг

Скандал се задава пак в bTV, този път заради новият им сериал “Къде е Маги”. Най-вероятно, издават близки до телевизията, с...



Владо Пенев, Мариус Куркински и Димитър Баненкин са само част от звездния филмов екип. В образа на българския цар се превъплъщава Пенко Господинов, а главната женска роля играе Лидия Инджова.

Историческата драма е повод за голяма национална гордост у всички актьори. "Много се гордея, защото Лиляна Паница е име, което не се споменава много често в историите, свързани със спасяването на евреите, а тя всъщност е допринесла страшно много", разказва Лидия Инджова за своята героиня. "Ние сме една от малкото нации, ако не и единствената, която не е дала нито един евреин", добавя актьорът Димитър Баненкин, който се превъплъщава в образа на Александър Белев.



Музиката към филма е написана от Стефан Вълдобрев.

Любителите на българските сериали ще могат да гледат поредицата по БНТ през март.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини