Плевенската панорама е ремонтирана и обновена

97028
Плевенската панорама е ремонтирана и обновена

На Панорамата "Плевенска епопея - 1877 г." е изградена уникална наблюдателна площадка; сградата е напълно обновена с европейски средства. Това съобщиха от общината, предаде БТА.

Ремонтът е част от европейски проект, който община Плевен изпълни с амбицията да се увеличи туристическият поток към града.

Румен Петков: Назначаването на Емил Димитров за главен секретар на Плевен е обида за партиите в Плевен

Назначаването на Емил Димитров за главен секретар на Плевен е обида за партиите в Плевен. Това каза Румен Петков по повод назначението ...

В скоро време ще бъде завършен външен панорамен асансьор, с който гостите по-лесно ще достигат до новата площадка. В Панорамата са модернизирани електрическата и климатична инсталации, постройката е санирана. Според проектантите, разходите за енергия ще се намалят с 40-50 на сто. Поставени са 800 енергоспестяващи осветителни тела, паркът около културния обект е благоустроен. Всички дейности са извършени само за 6 месеца с евроинвестиция от близо 2 милиона лева.

Плевенската панорама е един от най-посещаваните български исторически паметници; в скоро време ще посрещне 8-милионния посетител, каза за БТА директорът доц.Милко Аспарухов. Тази година гостите са с над 10 000 повече и ще надхвърлят за 12-те месеца 100 000 души. Най-много са посетителите от Турция, Русия, Румъния и Германия. Доста туристи идват и от другите страни в Европейския съюз, допълни Аспарухов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини