Почистват черноморски плажове на Международния ден на сърфинга

3747
Почистват черноморски плажове на Международния ден на сърфинга
Снимка: WIND2WIN CHALLENGE

"сърф МАРмалад" (16-17 юни) е закачливото име на двудневно спортно събитие на Северния плаж в Приморско с основен акцент почистване на плажната ивица – една от първите подобни акции по Черноморието това лято, заложени в програмата на проекта Wind2Win Challenge – за Черно море, свободно от пластмаса.

Инициативата ще се случи по-малко от две седмици след като благотворителен концерт, посветен на каузата, с участието на групите Мерудия, Tha Crew и Van Cock, събра близо 2000 лв, които ще бъдат вложени именно в организацията по почистванията.

Домакин на събитието на плажа в Приморско е сърф училище Akasha. Основателите му Илияна Стоилова и Йоан Колев съвместно със съорганизаторите от Surfrider Foundation Sofia избраха символично именно датата 16 юни, на която в различни точки по цялото земно кълбо се отбелязва Международния ден на сърфинга.

1/3 от защитените територии в света са останали само на хартия

Една трета от световните защитени територии са били унищожени от човешката дейност и вече не са подходящи за целта, показва ново проу...

Целта е чрез спорт и забавни активности възможно най-широк кръг от хора да научи, че чистотата на морето е сред топ ценностите за сърфистите, пребиваващи почти целодневно сред неговите води. Самото почистване пък, към което организаторите призовават да се присъединят всички по Южното Черноморие този уикенд, ще запознае "на терен" присъстващите с проблематиката със замърсяването на плажовете, най-вече с пластмаса, което придобива все по-застрашителни размери.

Организаторите приканват всеки желаещ да се включи в почистването, да се запише предварително в онлайн формата ТУК. Всеки, записал се онлайн, участва в томболата за награди от партньорите на Wind2Win Challenge.

Освен да придобият работен шоколадов тен по време на почистването, присъстващите ще могат да се насладят на атрактивно многообразие от водни спортове - работилници по лонгборд със свежите момичетата от Wildberries, демонстрации и уроци по уиндсърф от атлетите на Wind2Win Challenge, скимборд ще представят момчетата от SkimBoard Bulgaria.

Шварценегер се присъедини към борбата с пластмасата

Актьорът и политик Арнолд Шварценегер се присъедини към глобалната инициатива на ООН за борба със замърсяването с пластмаса. Инициатив...

В края на първия ден за всички трудещи ще има заслужен отдих с прожекция на сърфисткия филм "GIVEN" и дискусии по темата "Черно море, свободно от пластмаса", заедно със Surfrider Foundation Sofia, Грийнпийс България и За Земята. Локацията е Beach Bar Color, Приморско – намира се точно до сърф училище Akasha. След края на акцията стартира и официалното парти на събитието.

Вторият ден, 17 юни, ще бъде посветен на йога и SUP йога от Lanetica Yoga&Spa и посещение на тракийското светилище Бегликташ, Маслен нос или разходка и почистване до плаж Парашкеви.

Пълната програма на събитието може да се види в официалното Facebook събитие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Възобновяват костно-мозъчните трансплантации в ИСУЛ

Лекари от ИСУЛ с публикация в престижно списание

Над 200 близнаци родени у нас през 2023 г. с помощ от Центъра за асистирана репродукция

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Малчугани изработиха 250 мартеници, даряват ги на украински деца

Вижте как ще можем да намираме домашните си любимци (ВИДЕО)

Незабравим бал за абитуриенти в неравностойно положение: „Фестивал на красотата“ отново помага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини