Подарък аудио приказка получиха детските градини и читалища в Ловеч

15132
Подарък аудио приказка получиха детските градини и читалища в Ловеч

Детската авторка Милена Димова подари своята аудио приказка „Марта в Страната на Бялата птица” на детските градини и читалищата в Община Ловеч. Информацията съобщи Даниела Коларова от Община Ловеч пред кореспондента на Actualno.com в града.

Г-жа Димова установи контакт с общината, детските градини и читалищата, на които изпрати безвъзмездно своята приказка, за да покаже, че чудеса не се случват само по Коледа.

Класическата приказка за Пепеляшка оживява на голям екран

Няма човек, който да не знае историята за Пепеляшка и няма малко момиче, което да не е мечтало един ден да бъде девойката, останала без...

Милена Димова е познат автор и приятел на младите читатели в Ловешкия край. През 2008-ма година излиза първата й детска приказка в книга „Марта в Страната на Бялата птица”, която се радва на голям читателски интерес. Към книгата Милена Димова издава и аудио-диск с приказката /в ограничен тираж/ с гласовете на популярни дубльори на детски анимации в България. През 2010-та година излиза продължение на приказката й със заглавие „Марта в Страната на Дядо Коледа”.

През 2011-та година Милена Димова издава своята детска книга „Жабокът звезда”. Тя достига до всички градове в България, благодарение на няколко български общини и множество фирми дарители. През 2012-та година поради интереса към приказката „Жабокът звезда” книгата е ретиражирана за празника на детето – 1-ви юни. По книгата бе направена национална изложба на детски рисунки от цялата страна с награди към малките художници, а ученици от Художественото училище в Троян изработиха оригинални керамични пана с образа на героя от детската книга „Жабокът звезда”.

През 2013-та година излиза поредната детска книга на Милена Димова – „Вярвай в чудеса”. Книгата е придружена с коледни илюстрации за оцветяване. Тя дава името и на страницата с нейни детски книги в социалната мрежа – „Вярвай в чудеса”.

Всички илюстрации в книгите на авторката са дело на рок певеца Наско Стефанов, който освен музикално образование има и художествено.

"Приказки с оркестър" развива въображението на децата

Имало едно време… така започва всяка приказка, предавана от уста на уста през вековете до днешни времена, дори и в приказките, р...

През 2014-та година Милена Димова издава отново авторска приказка със заглавие ”На гости на дъгата”, в която по приказен начин разказва на децата за силата на цветовете и човешките емоции. Книгата достигна до децата на Ловеч в навечерието на 1-ви юни - Международният ден на детето. В реновирания вътрешен двор на Младежки дом – Ловеч, се проведе литературно четене, на което авторката представи своята книга, а децата рисуваха нейните герои.

В навечерието на Баба Марта през 2015г. децата отново се срещнаха с творчеството на Милена: „Вярвам в чудеса, защото ги познавам, вярвам в чудеса, защото ги създавам!”.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини