Сдобихме се с карнавална столица на Европа

16374
Сдобихме се с карнавална столица на Европа

Община Ямбол получи висока оценка за програмата по предстоящото домакинство на 33-я конгрес на Федерацията на европейските карнавални градове (ФЕКГ), съобщиха от общината.

Напредъкът в организацията бе представен по време на традиционната годишна среща, посветена на рождения ден на федерацията, която се проведе в Малта. На срещата присъстваха представители на регионалните структури на отделните европейски държави. Освен детайли по предстоящото домакинство на конгреса, бе представен и маскарадният фестивал "Кукерландия", благодарение на който Ямбол е член на ФЕКГ.

В периода 8 – 16 юни 2013 година Ямбол ще приеме най-висшия годишен форум на федерацията – Конгреса. В него участват всички градове, които членуват във ФЕКГ, като средно 150 делегати ежегодно се събират в различни точки на Европа. Подобно домакинство е възможност да се представят пред света културно – историческото наследство на града и региона, както и да се подобрят възможностите за привличане на туристи от различни дестинации.

Ямбол е първият град, които получи възможността да организира конгрес след по-малко от две години членство във ФЕКГ. Той бе приет през 2010 година, а още в следващото издание на "Кукерландия" специален гост на празника бе президентът на федерацията Хенри ван дер Кроон. Градът ни бе официално представен като домакин на ХХХІІІ конгрес по-рано през годината, по време на конгреса в Прилеп, Македония, където Ямбол получи и флагът на ФЕКГ.

Редактор: Ивайло Кючуков

Джей Ло разкърши снага на Самбодрома в Рио

Под експлозия на фойерверки и стотици ударни инструменти, школата по самба "Ренасер" откри снощи на Самбодрома в Рио де Жанейро карнава...

Снимка: kukerlandia.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини